Olutmyymälän pulloja voi silmitellä ja valikoida kyytiin suoraan kaapeista. Tuotteet luonnehdintoineen ja hintoineen löytyvät myös helposti selailtavasta Untappd-palvelusta. Vahvuudeltaan korkeintaan 5,5-prosenttisia juomia myydään mukaan, muita voi maistella paikan päällä. – Olemme suunitelleet olutkauppaa jo pitemmän aikaa. Omaa maahantuontia on ollut jo pitkään, mutta nyt kasvatamme sitä entisestään, ravintoloitsija Otso Mikkonen kertoo.

Kievari Kahdet Kasvot on saanut oman olutmyymälän, jonka messevä valikoima elää mm. mielenkiintoisin omatuontioluin. Optimilämpötilassa ostajaansa odottavat pullot hehkuvat kaappien hyllyillä kuin karamellit. Valikoi, nouki ja maksa kassalle. Ja maistele halutessasi myös paikan päällä.

– Meillä on erittäin kattava ja laaja olutvalikoima sekä liikuttavan edullinen hinnoittelu, summaa ravintoloitsijakimaran Otso Mikkonen hymyillen.

Hinnat halutaan pitää asiakasystävällisen huokeina, mikä saakin olutilosanoman varmasti liikkumaan reippaalla volyymilla. Uutta tavaraa tulee kaappeihin jatkuvalla syötöllä. Tai juotolla. Myös asiakkaiden oluttoiveita kuunnellaan herkällä korvalla.

Kaappeja on nyt kaikkiaan seitsemän kappaletta, juomia noin 200 erilaista. Tuotemäärää on myös mahdollista ja aikomuskin kasvattaa, sillä siihen on hyvin tilaa sekä varastotiloissa että kaappirintamalla. Kaikki juomavalikoiman tuotteet löytyvät hintoineen ja luonnehdintoineen myös Untappd-palvelusta, mikä tekee olutselailun ja kauppalistan laatimisen varsin helpoksi vaikka jo kotoa käsin ennen ostoksille suuntaamista.

Koska kaapit takaavat sopivan huurteisen tarjoilulämpötilan, voi mukaansa napata kylmät juomat vaikka puistopiknikille suunnatessaan. Olutta voi toki kaikin mokomin nautiskella pientä avausmaksua vastaan myös paikan päällä, mikä tekeekin juomaostoksista astetta mielenkiintoisempaa touhua. Esimerkiksi kaveriporukalla voi ostaa kimpassa kaikessa rauhassa maisteltavaksi pari, kolme olutta ja päättää vertailevan siemailun myötä minkälaisia juomia mukaan lopulta lähtee. Maistelulaseja löytyy kaappirivistön päädystä.

Kievari Kahdet Kasvot palvelee olutrintamalla nykyään 15:n hanan ja noin 200:n pullotuotteen voimin. Myymälän tuotteet napataan itse kaapista ja maksetaan kassalle. Hanoista löytyy mm. oman Nordic Breweryn oluita ja hyllyiltä moninaisia väkeviä.

Kipinä omasta olutmyymälästä on kytenyt olutmielisten ravitoloitsijoiden aatoksissa jo kauan.

– Olemme suunitellet olutkauppaa jo pitemmän aikaa. Omaa maahantuontia on ollut jo pitkään, mutta nyt kasvatamme sitä entisestään. Alamme tehdä omatuontimatkoja taajemmin ja uutta tavaraa tulee aina noin parin kuukauden välein. Sellaisia oluita, joita ei ole muualla tarjolla.

Samaan Gastropub-ryhmään kuuluvassa Gastropub Tuulensuussa omatuonnit aloitettiin jo 15 vuotta sitten, joten kokemusta ja vahvoja verkostoja sekä panimoihin että muihin juomavaikuttajiin piisaa. Myymälän valikoimiin päästään siis napsimaan ja varailemaankin varsinaisia olutharvinaisuuksia. Parhaillaan pullovalikoimasta löytyy esimerkiksi meillä ennenjuomattomien ruotsalaisten pienpanimoiden tuotteita, pitkään kypsytettyjä yhdysvaltalaisoluita ja paikallisin yrtein maustettuja libanonilaisia oluita. Nopeat ostavat ja hörppivät hitaiden herkut. Ja kauppareissu saattaa venähtää pubiviihtymisen puolelle esimerkiksi Gastropubien oman Nordic Breweryn hanatuotteita nautiskellen.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

KIEVARI KAHDET KASVOT ARTIKKELEISSA

Nyt virtaa muinaisolut – Sahtiviikot Kievari Kaksissa Kasvoissa 22.3.2020 asti

Kievari Kaksissa Kasvoissa vietetään helmikuussa sahtiviikkoja 22.3.2020 asti. Loistelias perinnejuoma on ollut parrasvaloissa 18.2. alkaen...

TI 18.2. | Kievari viskitastingit: Jarkko Nikkanen maistattaa Highland Parkin ja Macallanin viskejä

Tässä Kievari Kaksien kasvojen tasting-tilaisuudet kevätkaudella 2020. Viskinmaisteluiltoja isännöi mm. Whisky Ambassador Jarkko Nikkanen, joka saapuu Kievariin tiistaina...

KE 9.12. PERUUNTUNUT | Työn Alla stand up -klubi valtaa Kahdet Kasvot

Kerran kuussa Kievari Kaksien Kasvojen kellarissa ja nyt poikkeuksellisesti myös katukerroksessa pidettävä Työn Alla stand up...

Kievari Kahdet Kasvot sai oman olutmyymälän – kylmä omatuontiolut mukaan tai maisteltavaksi paikan päällä

Hyvää keskustelua ei voita mikään. Rakastettu, vuonna 1995 perustettu Kahdet Kasvot on aina ollut tunnelmallinen olut- ja seurusteluravintola. Uusien omistajien ja ideoiden myötä se on entistä houkuttelevampi kohtaamispaikka - kaikelle kansalle.

Kievari Kahdet Kasvot – Rentoa ruokaa, maistuvia juomia ja monipuolista ohjelmaa

Hyvää keskustelua ei voita mikään. Rakastettu, vuonna 1995 perustettu Kahdet Kasvot on aina ollut tunnelmallinen olut- ja seurusteluravintola. Uusien omistajien ja ideoiden myötä se on entistä houkuttelevampi kohtaamispaikka - kaikelle kansalle.