gourmetclub 3

Seitsemännessä kerroksessa Stockmannin yläpuolella seurustellaan jaloja juomia siemaillen ja sikaria verkkaisesti poltellen. Tampereen Gourmetclubilla on lupa nauttia.

– Sikaria ei saa sisätiloissa enää nykyään oikein missään polttaa. Sitä varten pitää sitten tehdä tällaisia omia tiloja, kuvailee klubin puheenjohtaja Mikko Reinikka hiljattain avattua klubihuoneistoa.

gourmetclub 4Kaupungin katolla sijaitseva tila onkin perin komea paikka sikarien poltteluun ja niiden aromeista jalojen juomien, niin kunnon espresson kuin viehkojen virvokkeidenkin kanssa nautiskeluun. Seurusteluun, rentoutumiseen ja seesteiseen viihtymiseen luotu klubihuoneisto hellii sisällään nahkaa, design-huonekaluja ja -valaisimia sekä terassin komein kaupunkinäkymin.

Jäsenet nauttivat tiloissa itse etukäteen ostamiaan juomia. Viivakoodiseuranta pitää kirjaa siemailusta, eikä rahaa tai kortteja käytellä. Myös ystäviä voi paikalle tuoda, jolloin jäsenisäntä vastaa vieraittensa kuluista.

Kulinaarisia kokemuksia, tasting-tilaisuuksia, yhdessä kokkaamista

Tampereen Gourmetclubin pyrkimyksenä on paitsi toimia jäsentensä kulinarismikeitaana keskellä kaupunkia, myös edistää heidän tietoisuuttaan gastronomian saloista sekä kehittää ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä alan eri toimijoiden kanssa. Samalla verkostoitumismahdollisuudet ovat merkittävät niin ihan puhtaasti ystävystymis- kuin yritysrintamallakin. Gourmetclub on paikka, jossa gastronomiasta kiinnostuneet kohtaavat. Vaikkapa yhteisen ravintolaillallisen jälkeen lasillisella ja sikarilla. Miksei myös kesken päivän palaverin tiimoilta.

Monet jäsenet ovat kiinnostuneita paitsi hyvästä ruoasta myös ruoanlaitosta, joten klubikeittiössä kokkaillaan porukalla niin jäsenten kesken kuin ammattilaisten opastuksellakin. Tiloissa järjestetään jäsenille myös erilaisia ohjattuja gastronomiaan liittyviä tasting- ja opetustilaisuuksia.

Yhteistyötä tehdään myös Helsingin Gourmetclubin kanssa, jossa on 8 toimintavuoden aikana vieraillut keittiömestareita, tislaajia ja sikarintuottajia ympäri maailmaa. Samat ovat askelmerkit myös Tampereella.

Mikko Reinikka on Tampereen Gourmetclubin puheenjohtaja, Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Tampereen vouti, yksi Pikkubistro Kattilan ravintoloitsijoista sekä mainostoimisto Albert Hallin omistaja.

Tampereen Gourmetclubin kotisivut

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
gourmetclub 5