Tammelan ravintolat Tampereella

RAVINTOLAT TAMPERE

Tammela on yksi isoimmista pikilinna-olutravintola-tampereellaTampereen keskustan kaupunginosista. Se on virkeä kortteliravintoloiden alue, jossa on ystävällinen ja leppoisa tunnelma. Tammelan torin ympäristö on tietysti alueen keskiössä, mutta Tammelaan kuuluu tämän lisäksi mm. Tullin alue ja Tampere-talon seutu. Perinteisesti työläiskaupunginosana tunnettu Tammela muuttuu koko ajan.

Ilman sotien tuhoja tehtaiden ympärille rakennettu kaupunginosa olisi vielä hienompi. Nykyisin Tammelan keskeisin ja upein rakennus on Pikilinna, jonka kivijalkaliikkeet ja ravintolat ovat parasta antia ympäristössään. Myös Annikin puutalokortteli on ainutlaatuinen reliikki ajoilta, jolloin alue kuhisi (käsi)työläisiä. Nykyisin Tammelaa kansoitetaan kirjavammin. Opiskelijoiden lisäksi alueella asuu kaikkien sosiaaliryhmien edustajia, unohtamatta myöskään nykyajan hippejä ja hipstereitä. Kaupunginosasta on vuosivuodelta muodostunut yhtenäinen Tampereen vilkkain ulkona syömisen ja juhlimisen keskus, jonka ravintoloita yhdistää rentous ja välittömyys. Löytyy alueelta myös yksi puhtaasti fine dining -ravintola. Ei jäykisteleväinen sekään.

Vuodesta 1920 alkaen Tammelan Voimantalo on ollut ravintolakäytössä. Nykyisin Frans Jousen piirtämässä kiinteistössä toimii mm. ravintola Aino ja Ilmari.
Vuodesta 1920 alkaen Tammelan Voimantalo on ollut ravintolakäytössä. Nykyisin Frans Jousen piirtämässä kiinteistössä on toiminut  mm. ravintola Aino ja Ilmari.

Perinteikkäämpiä klassikkoravintoloita Tammelassa ovat Pikilinnassa sijaitseva brittityyppinen olutravintola Pikilinna ja kreikkalainen ravintola Antika, joka tunnetaan jo konstaapeli Reinikaisen ajoilta. Alueella voimakkaasti vallitseva yhteisöllisyys ja yhdessätekemisen henki näkyy ehkä parhaiten Kulttuuritalo Telakalla. Talkootyönä vanhasta viljamakasiinista kulttuuritaloksi ja monipuoliseksi ravintolaksi muovattu ravintola Telakka on nähtävyys itsessään. Samoin vanhaan höyrymyllyyn rakennettu ruokaravintola Myllärit

Lue lisää Tammelasta: Tammela, Tampere – modernia ja perinteikästä kaupunkiasumista Tampereen ytimessä

TELAKKA
Tullikamarin aukio 3, 33100 TAMPERE
03 2250 723

Talkootyönä vanhasta viljamakasiinistä kulttuuritaloksi ja monipuoliseksi ravintolaksi synnytetty ravintola Telakka on nähtävyys itsessään.

HELLA & HUONE
Salhojankatu 48, 33500 TAMPERE
010 322 3898

Hella & Huone on tasokas, selkeälinjainen ja persoonallinen ravintola, joka on saanut myös maanlaajuista tunnustusta ja kiitosta.

RAVINTOLA DABBAL
Yliopistonkatu 44 A
040 7311 004

Ravintola Dabbal tuo pohjoisen puhtaat maut suoraan Tampereelle. Annoksissa maistuu niin Inarijärven rautu kuin Sallan vapaana laiduntanut porokin. Keittiöllä on käytössään Suomen parhaat raaka-aineet ja puuhiiligrilli tuo ruokaan perinteisen lappilaisen avotulilla kypsentämisen aromia.

TUHTO
Yliopistonkatu 55, Tampere
050 331 9315

Tampere-talon ravintola Tuhto on perinteistä ja paikallisuudesta ammentava, maku edellä menevä oman rahan ravintola. Raikkaat ja linjakkaat puitteet rehteine annoksineen kutsuvat sekä lounastamaan että illastamaan suuntaavia.

RAVINTOLA SASOR
Yliopistonkatu 50
010 324 6740

Sasor on hyvään palveluun ja selkeisiin skandimakuihin panostava illallisravintola Sorsapuiston laidalla Tampere-talon kulmilla. Ravintolassa on myös viinibaari, terassi ja modernin tyylikäs kabinetti seurueille.

MYLLÄRIT
Åkerlundinkatu 4, 33100 TAMPERE
020 7739 444

1903 valmistuneessa myllyssä vuodenaikojen mukaan elävä ravintola Myllärit on yksi kaupungin klassikkoravintoloista. Tunnelmallinen ruokaravintola ja juhlapaikka Tampere-talon vieressä.

PURNAUSKIS KISSAKAHVILA
Aaltosenkatu 31-33, 33500 TAMPERE
Puh. 045 601 2366

Purnauskis on Tammelassa sijaitseva kissakahvila kahvilatiloissa asustavine kissoineen.

RAVINTOLA ROAST
Tammelan puistokatu 34, 33500 TAMPERE
Puh. 010 4233 247

Roast on rouhea ja rento ruoka- ja illanviettopaikka. Keittiön tarjonta on persoonallinen sekoitus tasokasta bistropurtavaa ja rentoja à la carte -annoksia.

SALHOJANKADUN PUB
Salhojankatu 29
Puh. (03) 2553 376

Salhojankadun Pub on Suomen vanhin edelleen toimiva brittiläistyyppinen olutravintola Tammelan kaupunginosassa. Salhojankadulla voi heittäytyä aidon brittipubin tunnelmaan real ale -oluiden tai kausioluiden seurassa.

KLUBI & PAKKAHUONE
Tullikamarinaukio 2, 33101 TAMPERE
(03) 343 9933

Satavuotias Tullikamarin rakennus on nähnyt paljon. Tampereen Klubi on yhdessä Pakkahuoneen kanssa on ollut kaupungin merkittävimpiä tapahtumapaikkoja jo yli kaksi vuosikymmentä.

PIKILINNA
Ilmarinkatu 9, 33500 TAMPERE
Puh. (03) 261 7885

Pikilinna on tamperelaishenkinen klassikkopubi Tammelassa. Vanhassa rakennuksessa sijaitseva pubi on leppoisa tunnelmaltaan ja messevä etenkin olutvalikoimaltaan.

BENGOL CURRY
Tullikatu 6, 33100 TAMPERE
Puh. 020 734 9999

Bengol Curry on aito intialais-bangladeshilainen ravintola Tullintorilla.

BISTRO JULIENNE
Ratapihankatu 37 (Ukkopekankatu), 33100 TAMPERE
Puh.(03) 339 8000

Skandinaavisen keittiön klassikoita ja bistroherkkuja tarjoileva Bistro Julienne sijaitsee Tampereen moderneimmassa hotellissa. Huippukeittiömestarin pyörittämä keittiö ja laadukkaat raaka-aineet tekevät Bistro Juliennesta varteenotettavan ruokapaikan Tampereella.