Suomen kansallismaisemiin ja Rapolan kulttuurimaisemaan kuuluvan Vanajavedenlaakson suurin metsäinen saaristoalue löytyi Vihdassaarten saariryhmän kohdalta ennen kuin alueelle pengerrettiin Suomen päätie ja rakennettiin Vanajaveden ylittävä silta, joka valmistui vuonna 1963. Vielä viime vuosisadalla näiden saarien läpi kulki Suomen päätie numero yksi. Nelostie kulkee nyt hieman loitompana, sillä onneksi alueen halki ei lopulta rakennettu moottoritietä.

Suomen kansallismaisemiin kuuluva Sääksmäki kuuluu Vanajaveden laaksoon ja Sääksmäen sillalta voi ihailla järvisuomea kauniimmillaan etenkin kesällä, jolloin kymmenet muutkin saaret vilkkuvat horisontissa itäänpäin katsottaessa.

Kyseessä on maisematie parhaimmillaan, sillä kaunis paikka osuu matkan varrelle Helsingin, Hämeenlinnan ja Tampereen välille kulkien jopa suorempaa reittiä kuin moottoritie.

Alueelle voi poiketa uintiretkelle, kalastamaan sekä piknikille ja paistattelemaan päivää rantakallioille. Jonkin verran paikalla myös yövytään yön yli. Läheisyydestä löytyy myös nähtävyyksiä, kuten Emil Wikströmin taiteilijakoti ja ateljee, Visavuori ja Rapolanharjun muinaislinna. Molemmista luonnon kauniista kohteista avautuu myös lumoava järvimaisema.

Alueelle on helppo tulla myös linja-autolla, sillä Helsinki-Tampere välin Express-bussit kulkevat reittiä. Kävelymatka toisesta päästä pengertietä sillan yli löytyy 3,5 km matkalta peräti kolme linja-autopysäkkiä. Halutessaan myös Hopealinjojen laivoilla Hämeenlinnan tai Tampereen suunnista.

Sillan luota löytyy nostalginen Silta-kahvila, jolla on oma lapsiperheiden suosima uimaranta. Omaa rauhaa arvostaville alueen saarilta löytyy useita loistavia rantakallioita lekotteluun ja uimiseen.

INFOA Sääksmäen silta on Vanajaveden ylittävä riippusilta, joka oli vuoteen 1993 asti Suomen toisiksi pisin silta.

YLE:n kysely: Yksi Suomen kauneimmista pyöräilyreiteistä kulkee Pirkanmaalta Hämeeseen