KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Suomen ensimmäisen ja ainoan aidon srilankalaisravintola Ceyhelayan ravintolatila on sisustettu autenttisesti, kauniisti ja kutsuvasti. Sri Lankan tuhatvuotisen kulttuurihistorian aistii ympärillään niin sisustuksessa kuin mausterikkaassa ruoassakin.

Ravintoloitsijat Ajith Gamage ja Elias Fiskaali toivottavat asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi ja kertovat mielellään maan historiasta, uskonnosta ja tapakulttuurista. Asiakkaita kohdellaan kuin kotiin kutsuttuja vieraita. Ensin tarjotaan teetä ja rentoudutaan rauhassa hetki tilausta miettimistä.

– Sri Lankassa kaikkia kohdellaan hyvin kohteliaasti ja lämpimästi. Haluamme tuoda saman kokemuksen myös asiakkaillemme, Ajith kertoo.

Ceyhelayan ruoka on hyvin kasvispainotteista ja monet kasvisruokalijat ovatkin löytäneet tiensä huolella valmistettujen kasvispatojen äärelle niin lounas- kuin illallisaikaankin. Vaikka srilankalainen ruokakulttuuri on maan buddhalaisuudesta johtuen tyypillisesti kasvisherkkuinen, Ajithin mukaan myös sopeutuminen suomalaiseen ruokakulttuuriin on täällä ruokaa tarjotessa tärkeää. Maassa maan tavalla, joten liharuokiakin valikoimassa on.

– Ruoka on muuten niin srilankalaista kuin mahdollista. Kaikki pääraaka-aineet tuodaan suoraan Sri Lankasta, sillä muuten ruoka ei vaan maistuisi samalta kuin siellä. Erilaiset maustesekoitukset ovat hyvin tärkeässä roolissa, ja esimerkiksi muualla kasvanut kaneli on aivan eri makuista.

– Meillä on niin perinteisiä kuin modernimpiakin srilankalaisia ruokia, aivan uniikkejakin annoksia. On niin mietoja kuin täyteläisempiäkin makuja, Elias kuvailee.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

[flickr_set id=”72157638308834116″]