Alkoholilakiuudistusta malttamattomana odottava Pyynikin Käsityöläispanimo tuo nelosen ruokakauppoihin jo nyt. Maistelupakkausilmiön Suomeen luonut panimo lanseeraa tänään Big 4 Sun -uutuustuotteensa, jossa on mukana neljä erilaista isoa tölkkiolutta. Sekä hienoinen alkoholipoliittinen kannanotto. Oluen lempinimenä toimiikin leikkisästi Iso Nelonen.

– Tässä haetaan kesän ja auringon vastaanottamista. Samalla tämä on loistava jatko Sessio-sixpackille, joka sai todella hyvän ja innostuneen vastaanoton. Palaute oli kerrassaan loistavaa! Kuluttajat kiittivät sitä olut-, ruoka-, maistelu- ja elämyskulttuurin kehittämisestä. Big 4 Sun on nyt uudella otteella tehty modernimpi malli, olutmestari Tuomas Pere valottaa.

Tuomas Pere ja voitokas Ruby Jazz Ale.

Pakkaukseen sisältyvät maltaiset hyvyydet ovat Cloudberry Saison 4,7%, Dammer Pils 4,7%, American IPA 4,6% ja sarjassaan maailman parhaaksi olueksi World Beer Awards 2016 -kisassa valittu Ruby Jazz Ale 4,7%.

– Pakkauksen Iso Nelonen -lempinimessä on myös pientä positiivista kujeilua päätöksentekijöiden suuntaan uuden alkoholilain valmistumisaikataulun tiimoilta, Pere toteaa veikeästi.

Viime aikoina muutkin panimot ovat innostuneet tekemään monipakkauksia Pyynikin Käsityöläispanimon vanavedessä. Pere näkee ilmiön positiivisena merkkinä oluen maistelukulttuurin kehittymisestä.

– On ollut ilo huomata että muitakin panimoita ja maahantuojia on saatu tähän monipakkausideaan mukaan. Näin saadaan oluen maistelun ja nauttimistapojen merkitystä entistä paremmin esille!

Big 4 Sun -oluet maistuvat erilaisten grilliruokien sekä monien salaattien kanssa. Saison on makeana ja happamana etenkin salaateille sopiva, Dammer pils on mainio makkaraolut, American IPA on mausteisten, aasialaistyylistenkin grillattavien kaveri ja Ruby Jazz taas tuhdimpien lihaisien makujen kyytipoika.

Olutsetti on hyvä tuliainen tai monipuolinen juomapaketti grillailuun kotipihalla. Saapa siitä koottua myös tastingin kahdelle tai useammallekin maltaisten makujen ystävälle tai niihin vasta perehtyvälle. Erilaisia oluita sisältävä monipakkaus onkin tyylikäs matalan kynnyksen keino tutustua käsityöläisoluiden makumaisemaan.

Ulosmyyntihinta panimolta on saatu varsin kuluttajaystävälliseksi, joten paketti päätyy kauppojen hyllylle perin helposti mukaan napattavaiseen hintaan. Big 4 Sun on lähtenyt jo leviämään ruokakauppoihin kautta maan. Se suuntaa myös maailmalle, sillä vientimarkkinoitaan aktiivisesti avaava panimo vie Big 4 Sunia muun Euroopan lisäksi Aasiaan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan.

– Myyntilupien hankintaan meni esimerkiksi USA:ssa useampi kuukausi, mutta nyt olemme valmiita. Hauska yksityiskohta on, että Japanissa tukkuri halusi pakkauksen BIG IN JAPAN -nimellä, Pere paljastaa.

KOTISIVU

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy