Tuomiokirkonkadun kävelykadun varrella sijaitsevan Pyymäen Oman viikonloppubrunssilla voi nautiskella esimerkiksi eggs benedictin, toast skagenin tai pinollisen pannukakkuja vaikkapa kuplivan kanssa.

Pyymäen Oman viikonloppubrunssi koki keväällä uuden tulemisen kahvilan siirtyessä uusiin remontoituihin tiloihin aivan vanhojen vieressä. Nyt kokin valmistamat pääruoka-annokset tarjoillaan pöytiin ja ruoan kumppaniksi kaadetaan viiniä.

Suurin uutuus perinteikkään lähileipomon kahvilan tarjonnassa on bistrohenkinen viikonloppubrunssi. Pöytiintarjoillun pääruoan lisäksi sen luonteeseen kuuluu laadukas viinivalikoima mannereurooppalaiseen tyyliin.

Erityisesti pöytiintarjoillut pääruoat sekä laseihin kaadeltavat viinit tuovat piristäviä tuulia ja osaltaan mannermaista meininkiä kaupungin kahvilakulttuuriin.

– Otimme ison harppauksen ravintolamaisempaan suuntaan siinä, että meillä on nyt oma kokki ja valmiudet valmistaa lautastarjoiltuja brunssiannoksia, iloitsee Laura Tuomisto, joka edustaa Pyymäen perheyritystä jo neljännessä sukupolvessa.

Brunssiannosten tarjoamiseen päädyttiin osaltaan siksi, että Tuomiston paljon brunsseilla käyvä perhe itse nauttii lautastarjoilun tuomasta seesteisyydestä.

– Tulen itse isosta perheestä ja arvostan sitä, että kaikki ehtivät istumaan samaan aikaan pöytään. Silloin kun mennään buffet-brunssille, ei tule sellaista hetkeä, että kaikki istuisivat samaan aikaa yhteisessä ruokapöydässä. Aina joku on hakemassa jotakin, toteaa Tuomisto.

Nyt ainoastaan alkupalat sekä jälkihyvät haetaan itse noutopöydästä. Muuten voikin keskittyä kaikessa rauhassa alallaan ruokailuun.

Myös pöytävarausten ottaminen lisää osaltaan viihtyvyyttä ja rentoutta viikonlopusta nauttimiseen. Silloin kun pöytä varataan ennakkoon, onnistuu erityisesti seurueiden pöytiin sovittaminen parhaiten. Kahvilasta löytyy myös perhekoon pöytä, jonka ääreen mahtuu jopa kymmenen henkilöä.

– Nyt otamme myös pöytävarauksia brunssille, jolloin vapaiden pöytien järjestelyltä ja paikan hakemiselta vältytään, kertoo Tuomisto pöytävarauksen tekemistä lämpimästi suositellen.

Pyymäen Oman brunssi on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-14.

Pyymäen Oma, Tuomiokirkonkatu 32

PÖYTÄVARAUS MENU