Band of Shysters esittää tuttuun tapaan irlantilaisia säveliään Pyhän Patrickin päivänä, joka on samalla myös Irlannin kansallispäivä. 

Tiistaina 17.3. Pyhä Patrick värjää jälleen maailman vihreäksi. St. Patrickin, eli tuttavallisemmin Paddyn, päivää juhlistetaan riehakkaasti kera vihrein vaahtopäisin tuopein ja hilpein lauluin. Tässä tapahtumassa kaikilla on aina hauskaa! Ja missä sitä Tampereella muualla vihreäksi vetäisi kuin aidossa irkkupubissa O’Connell’sissa.

TÄRKEÄ TIEDOTE KOSKIEN TAPAHTUMAA!

ilmaiset juomat odottavat käärmeiden löytäjiä

Band of Shysters on jo 10-vuotias perinne sillä yhtye nähtiin baarissa ensimmäisen kerran vuonna 2011. Tänä vuonna on tiedossa juhlakeikka.

Tunnelmissa ollaan koko viikko, mutta tiistaina kippistellään vallan viralliset St. Patrick’s Day -juhlinnat. Ovet aukeavat jo klo 13 ja tuttuun tapaan innokaimmat ovat jo odottelemassa, sillä ilmaiset juomat odottavat käärmeiden löytäjiä. Band of Shysters soittelee illan mittaan livenä ja luonnollisesti vihreät juomat virtaavat. Kakkuakin tulee tarjolle ja paras puku palkitaan. Irkkujuomissa on halvat hinnat ja ruokiakin on huokesti tilattavissa. Irish Guinness -härkäpataa on tarjolla taas iso satsi. Onhan aika juhlia ja nauttia elämästä!

Pyhän Patrickin päivä on samalla myös Irlannin kansallispäivä. Sitä juhlitaan paitsi Irlannissa, myös ympäri maailmaa irlantilaisten ja Irlannin ystävien keskuudessa. Hekin, jotka eivät ole Irlannissa edes käyneet, tuntevat palavaa halua laulaa kuorossa irkkulauluja ja kohotella kolpakkoja, joissa on – kuinkas muuten – tietenkin Guinnessia!

Tiesitkö muuten, että Pyhä Patrick on luultavimmin syntynyt Skotlannissa n.400jKr? Patrickin elämänvaiheista ei tiedetä tarkkaan, mutta oletetaan, että hänet kaapattiin orjaksi Pohjois-Irlantiin vain 15-vuotiaana. Kuuden vuoden orjuuden jälkeen hänen onnistui paeta Ranskaan. Hartaaksi kristityksi orjuusaikanaan muuttunut Patrick sai kutsumuksen käännyttää irlantilaiset pakanat kristinuskoon. Patrick opiskeli itsensä papiksi ja hänet nimitettiin lopulta Irlannin piispaksi. Pyhä Patrikia pidetään kristinuskon vakiinnuttajana Irlannissa, ja hän on myös Irlannin suojelupyhimys.

Muokattu/päivitetty 4.3.2020 (Toni Honko)

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS