Band of Shysters esittää tuttuun tapaan irlantilaisia säveliään Pyhän Patrickin päivänä, joka on samalla myös Irlannin kansallispäivä. 

Sunnuntaina 17.3. Pyhä Patrick värjää jälleen maailman vihreäksi. St. Patrickin, eli tuttavallisemmin Paddyn, päivää juhlistetaan riehakkaasti kera vihrein vaahtopäisin tuopein ja hilpein lauluin. Tässä tapahtumassa kaikilla on aina hauskaa! Ja missä sitä Tampereella muualla vihreäksi vetäisi kuin aidossa irkkupubissa O’Connell’sissa.

ilmaiset juomat odottavat käärmeiden löytäjiä

Band of Shysters

Tunnelmissa ollaan koko viikonloppu, mutta sunnuntaina kippistellään vallan viralliset St. Patrick’s Day -juhlinnat. Ovet aukeavat jo klo 13 ja tuttuun tapaan innokaimmat ovat jo odottelemassa, sillä ilmaiset juomat odottavat käärmeiden löytäjiä. Band of Shysters soittelee illan mittaan livenä ja luonnollisesti vihreät juomat virtaavat. Kakkuakin tulee tarjolle ja paras puku palkitaan. Irkkujuomissa on halvat hinnat ja ruokiakin on huokesti tilattavissa. Irish Guinness -härkäpataa on tarjolla taas iso satsi. Onhan aika juhlia ja nauttia elämästä!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Arvaattekohan mistä tässä on kyse? ? . #malmgårdinpanimo #pienpanimo #sunnuntaitaodotellessa #vihreä #olut #greenbeer #microbrewery #craftbeer

Henkilön Malmgårdin Panimo (@malmgardin_panimo) jakama julkaisu

Hanaan myös suomalaista vihreätä olutta Malmgårdilta

Mari Järvinen iloitsee tiskin takana myös siitä, että nyt on tuttujen irlantilaisjuomien lisäksi saatu tarjolle myös suomalaista vihreää olutta. Malmgårdin St Patrick’s Green Ale on perinteikkäästi humaloitu, kirkkaanvihreä pale ale, joka hätkähdyttää ensin värillään, sitten tasapainoisella maullaan.

Tiedossa on yksi vuoden vilkkaimmista viikonlopuista, sillä Kyttälässä Tampereen vanhin irlantilaispubi O’Connell’s on tuttuun tapaan ääriään myöten täynnä.

Pyhän Patrickin päivä on samalla myös Irlannin kansallispäivä. Sitä juhlitaan paitsi Irlannissa, myös ympäri maailmaa irlantilaisten ja Irlannin ystävien keskuudessa. Hekin, jotka eivät ole Irlannissa edes käyneet, tuntevat palavaa halua laulaa kuorossa irkkulauluja ja kohotella kolpakkoja, joissa on – kuinkas muuten – tietenkin Guinnessia!

Tiesitkö muuten, että Pyhä Patrick on luultavimmin syntynyt Skotlannissa n.400jKr? Patrickin elämänvaiheista ei tiedetä tarkkaan, mutta oletetaan, että hänet kaapattiin orjaksi Pohjois-Irlantiin vain 15-vuotiaana. Kuuden vuoden orjuuden jälkeen hänen onnistui paeta Ranskaan. Hartaaksi kristityksi orjuusaikanaan muuttunut Patrick sai kutsumuksen käännyttää irlantilaiset pakanat kristinuskoon. Patrick opiskeli itsensä papiksi ja hänet nimitettiin lopulta Irlannin piispaksi. Pyhä Patrikia pidetään kristinuskon vakiinnuttajana Irlannissa, ja hän on myös Irlannin suojelupyhimys.

Muokattu/päivitetty 5.3.2019 (Toni Honko)

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

O’Connell’s on Tampereen pubiskaalan irlantilaisen vihreä väriläiskä

Tampereen kansainvälisin pubi on Rautatienkadulla vuodesta 1996 toiminut aito irlantilaispubi O'Connell's.