Ravintola Mintin tuore keittiömestari Tomi Koskenniska on tullut tamperelaisille tutuksi esimerkiksi Hotelli Ilveksen, Hotelli Ramadan ja omaa nimeään kantaneen Tom & Crillin keittiöistä. Kuva: Sanna Voimanen
Ravintola Mintin tuore keittiömestari Tomi Koskenniska on tullut tamperelaisille tutuksi esimerkiksi Hotelli Ilveksen, Hotelli Ramadan ja hänen omaa nimeään kantaneen Tom & Crillin keittiöistä. Kuva: Sanna Voimanen

Ravintola Mint avautui marraskuussa 2022 marraskuun puolivälissä aloittaen toimintansa ensin lounaan sekä kahvilatoiminnan saralla. Nyt keittiö käynnistyy myös à la carten osalta uuden keittiömestari Tomi Koskenniskan johdolla. Asiakkaat pääsevät nauttimaan listan annoksia 1.2.2023 alkaen.

Koskenniska on Pirkanmaan keittiömestariyhdistyksen pitkäaikainen aktiivijäsen. Hän on aiemmin toiminut keittiömestarina muun muassa Frank Camillossa, Hotelli Ilveksessä, Hotelli Ramadassa ja omaa nimeään kantaneessa Tom & Crillissä. Ravintolakeittiöistä Koskenniskalla jo kolmenkymmenen vuoden kokemus, joista parikymmentä hän on toiminut keittiömestarina.

Ravintola Mint Tampere, Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi
Ravintola Mint sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 4. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Ravintola Mintin uusi á la carte -lista sisältää klassikoita maailmalta ja ripauksen suomalaista kansallisromanttista makumaailmaa. Listalta löytyy kaupungin parhaan pippuripihvin titteliä tavoittelevan annoksen lisäksi muun muassa hirveä, fasaania ja jokirapua. Kaikki ravintolan ruoat tehdään kastikeliemistä alkaen keittiössä kokonaan itse.

– Ruoka on rehellistä ja laadukasta ruokaa vuosikymmenien kokemuksella valmistettuna. Panostamme ruuissa raaka-aineisiin, joita hankimme myös lähituottajilta. Fine dining -ravintola emme ole. Annoksista kyllä tunnistaa mitä siinä lautasella on, Koskenniska kertoo.

Ravintola Mintin yhteydessä sijaitsee myös Café Mint, jonka tuotteet tulevat omasta ravintolan keittiön yhteydessä sijaitsevasta konditoriasta. Konditoriassa leivotaan päivittäin tuoretta leipää ravintolan asiakkaille ja sen päivittäin valmistettavia tuoreita leivonnaisia tarjotaan cafén lisäksi myös ravintolan jälkiruokalistalla. Ravintolatiloista löytyy myös saunatilat ja kabinetti 10 hengelle. Asiakaspaikkoja ravintolakokonaisuudessa on 142.

Mint, Kauppakatu 4

KOTISIVUT