Grand Hotel Tammer kuuluu nykyisin Radisson Hotellien ketjuun, mikä takaa ettei muilta sivuilta löydy edullisempia huonehintoja. Hotellin omilta sivuilta löytyy lisäksi erikoishuoneita, joita on vaikeata toisilta varaussivustoilta löytää. Yksi näistä on yhden makuuhuoneen Gagarin-sviitti, joka on Tampereen legendaarisimpia huoneita.

Syy tähän on selkeä: Tammerissa on vuosien mittaan vieraillut lukuisia tunnettuja henkilöitä, joista yksi on kuuluisa, suomalaiset avaruuslennollaan villinnyt avaruuspilotti Juri Gagarin. Portierit muistavat vuonna 1961 hotellissa asuneen astronautin olleen hiljainen ja miellyttävä asiakas. Lähtiessään Gagarin antoi muistoksi vierailustaan kuvansa ja nimikirjoituksensa.

– Radisson Blu Grand Hotel Tammer on hotelli, joka tarjoaa vierailleen ainutkertaisen näyttämön elämän suuriin ja pieniin hetkiin. Tammerissa jokainen voi kokea aitoa menneen ajan glamouria ja nauttia nykyaikaisista, tasokkaista hotellipalveluista. Pitkän historiansa aikana Tammer on lunastanut paikkansa matkailijoiden ja tamperelaisten sydämissä, mistä kertoo jopa useita vuosikymmeniä kestäneet asiakassuhteet, kertoo Grand Hotel Tammerin hotellinjohtaja Jaana Kariskoski.

Juri Gagarin sviitin ikkunasta avautuva näkymä. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Juri Gagarinilla oli aikoinaan mahdollisuus ihailla huoneensa ikkunasta Tammerkosken kansallismaisemaa ja Finlaysonin tehdasaluetta. Gagarinin sviitissä on myös sauna.

TUTUSTU HUONEESEEN

Grand Hotel Tammerin Super Breakfast on huikean runsas brunssityylin aamiainen