Pyynikin Trikoolla pienten erien artesaanioluitaan valmistava Mad Finn Brewing Co. laajentaa parhaillaan toimintojaan Pirkanmaalla. Aivan juuri avautui Mad Finn Taproom Tampereen keskustaan, Siilinkarin naapuriin. Pian tapahtuu maltaisia myös Ylöjärvellä, kun värikäs pienpanimotoimija starttaa panimotoiminnan sielläkin.

Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Mad Finn Taproomin tiskin takana hyörii tällä hetkellä Hannu Rytkönen. Panimon omien ja muiden kotimaisten pienpanimoiden oluiden lisäksi maltaisia on omatuotu pienpanimoilta mm. Kroatiasta, Yhdysvalloista, Uudesta-Seelannista ja Isosta-Britanniastakin asiakkaiden laseihin laskettavaksi.

– Oman maahantuonnin ansiosta voimme tarjoilla enemmän oluita, joita ei muualta saa, kertoo Rytkönen.

Galaxy-humaloitu Lepolan aitosiideri on baarin hanaerikoisuus, joka ei ole mikään perinteinen siideri.

– Kuiva siideri maistuu humaloinnin ansiosta vielä jonkin verran kuivemmalta ja siihen tulee vielä sellainen purenta loppumakuun, kuvailee Rytkönen.

Briteistä tulevien makuginien makuyhdistelmistä löytyy muun muassa oliivi-sitruunaa, piipputupakka-vaniljaa ja muita erikoisia miksauksia.

Mad Finn Brewing Co. laajentaa panimotoimintaansa parhaillaan myös Ylöjärvellä, missä ollaan jo panimorakentamisen viimeistelyvaiheissa. Pyynikin Trikoolla sijaitsevasta mikropanimosta saadaankin jo pieniä eriä tuoreita oluita.

Panimon oluiden suunnittelusta sekä valmistuksesta vastaa Mallaskosken Panimolta tullut Matti Takkunen, joka tunnetaan muun muassa vuoden 2022 parhaana NEIPAna palkitun oluen, Hazy IPAn, loihtijana.

 

Panimon uudenkarhea taproom on avoinna tiistaista lauantaihin. Viikolla ovet avautuvat klo 16 ja lauantaisin hieman aiemmin klo 12.

Juttua päivitetään.

Lue lisää aiheesta

Mad Finn -vappuviikonloppu: Mallasseppien hanavaltaus

Uusi panimoravintola Mad Finn Brew Distillery – Pyynikin Trikoolla hullutellaan hyvällä oluella