Tiesitkö, että Tampereen kauppahallissa tunnelmoidaan ja nautiskellaan ruoasta silloin tällöin ilta-aikaankin? Maahan Deli by Maahoo järjestää juhlavia illallisia, joilla kokoonnutaan yhteisen pitkän pöydän ääreen herkuttelemaan. Seuraan istuu myös itse ravintoloitsija sekä muuta Maahan Delin väkeä kertomaan persialaisesta ruokakulttuurista.

Maahan Delin illalliset Tampereen Kauppahallissa

Maahan Deli annoksineen tarjoaa kauppahallissa makumatkan Italiasta Adrianmeren kautta Persianlahden rannoille asti. Normaalisti hallin aukioloaikojen puitteissa palveleva ravintola on laajentanut toimintaansa illallisiin.

Tampereen upeassa kauppahallissa ilta-aikaan ruokailu on elämys jo sinänsä. Katto sekä tunnelma ovat korkealla ja pitkä pöytä keskelle käytävää kauniisti katettuna. Ruoka saapuu pöytään kukkuraisissa kulhoissa, vadeilla ja lautasilla, joista sitä jaetaan yhdessä pöytäseurueen kesken. Tarjolla on niin viiniä kuin erilaisia alkoholittomia juomiakin.

Ravintoloitsija-keittiömestari Maahoo.

Välitön ilmapiiri ottaa helposti ujommankin valtaansa, vaikka muita illastajia ei ennestään tuntisikaan. Tunnelma on kuin ystävien kokoontuessa yhteisen pöydän ääreen. Siitä kaikessa onkin kyse. Yhteisöllisyys ja yhdessä syöminen ovat tärkeitä arvoja Maahan Delin tiimille.

–  Yhdessä syöminen ja ruoan jakaminen kuuluvat ruokakulttuuriimme. Illallisella kukin voi ammentaa lautaselleen eri ruokia mielensä mukaan, ravintoloitsija-keittiömestari Mohsen Nejadian eli Maahoo kertoo.

Myös lapset ovat tervetulleita ja heidät huomioidaan erikseen laaditulla ja hinnoitellulla menulla.

Ensimmäisen joulukuussa vietetyn illallisen teemana oli Yalda, jota juhlitaan talvipäivänseisauksen aikaan. Kyseessä on siis vuoden pimeimmän ja pisimmän illan, tai oikeastaan kevään ja vuoden valoa kohti kääntymisen juhlistus, jolloin persialaisessa kulttuurissa perinteisesti kokoonnutaan syömään yhdessä ystävien ja perheen kanssa.

Illallinen sai erittäin innostuneen ja lämpimän vastaanoton.

– Illallisvieraat kyselivät kiinnostuneina persialaisesta keittiöstä ja iranilaisesta ruokakulttuurista, mutta vielä enemmän korostui innostus yhteisöllisestä ruokailusta. Välittyi sellainen tunne kuin ystävät olisivat kokoontuneet yhdessä syömään, vaikka he eivät vieressä istuvia ennestään tunteneetkaan, kuvailee ravintolapäällikkö Vilma Paasikivi iloisesti.

Jatkoa on illallisille on jo aivan näköpiirissä. Seuraava tapahtuma on maaliskuussa, jolloin persialaisen kalenterin mukaan juhlitaan uutta vuotta, kevään ensimmäistä päivää. Silloin tiedossa onkin jotain poikkeuksellista, sillä keittiömestari Ilkka Isotalo tulee valmistamaan illallisen yhdessä Maahoon sekä muun tiimin kanssa. Luvassa on säväyttäviä fuusiokeittiön makuja.

Maahan Deli by Maahoo, Tampereen Kauppahalli Hämeenkatu 19, loosit 139-145

Teksti: Ronja Honko, Kohokohdat.fi
Kuvat: Kohokohdat.fi

LUE MYÖS

Maahan Deli – Uusi ravintola tuo Persianlahden rantojen ja Välimeren alueen maut Kauppahalliin