Yliopistonkadulla Lapland Hotels Tampereen yhteydessä sijaitsevan ravintola Kitchen & Bar Dabbalin odotetuilla bliniviikoilla 14.1.–29.2. tarjoillaan perinteisellä reseptillä valmistettuja tattariblinejä. Voissa paistetut blinit saavat kruunukseen smetanaa, sipulia, suolakurkkua, hunajaa ja punasipulihilloketta, mutta lisäksi tarjolla on valinnaisia täytteitä niin kalaisassa, lihaisassa kuin kasvismuodossakin.

Valitse täytteiksi vaikkapa Inarijärven siianmätiä ja kylmäsavulohitartaria tai savuporomoussea. Blinejä saa myös gluteenittomana.

– Haluamme kunnioittaa perinteistä tattariblinireseptiä ja tuoda blineihimme pohjoisen parhaimpia makuja, kertoo keittiömestari Janne Kostamo.

Monien makujen Blini Tasting -annokseen (34 €) kuuluu kahden blinin lisäksi kylmäsavulohitartaria, Inarijärven siianmätiä, savuporomoussea, sienitartaria, suolakurkkua, hunajaa, smetanaa ja punasipulihilloketta.

Lappilaisena erikoisuutena Tampereelle on saapunut muun muassa Inarijärven siianmätiä. Suussasulaviksi täytteiksi voi valita myös savuporomoussea taikka vaikka sienitartarin. Tarjolla on yksittäisiä bliniannoksia listalta sekä blini-tasting.

Kotimainen artesaaniolut juomasuosituksena alsacelaisen rieslingin rinnalla

Tattariblinien makupariksi sopii täyteläinen Lapland Hotels Lumi Ale, hapokas ja aromikas Wolfberger Riesling Signature tai raikkaan kupliva Nicolas Feuillatte Grand Cru Blanc de Blancs.

 

BLINIVIIKOT 14.1. – 29.2.

BLINIMENU TARJOLLA MAANANTAISTA LAUANTAIHIN

Blini, Inarijärven siianmätiä, smetanaa ja punasipulihilloketta 14,90€

Blini, kylmäsavulohitartaria, smetanaa ja punasipulihilloketta 13,90€

Blini, savuporomoussea, smetanaa ja punasipulihilloketta 13,90€

Blini, sienitartaria, smetanaa ja punasipulihilloketta 12,90€

Blini, suolakurkkua, hunajaa, smetanaa ja punasipulihilloketta 12,90€

Blini Tasting: 2 bliniä, kylmäsavulohitartaria, Inarinjärvensiianmätiä, savuporomoussea, sienitartaria, suolakurkkua, hunajaa, smetanaa ja punasipulihilloketta 34,00€

Blinit saatavana pyydettäessä gluteenittomina.

 

Tapahtuma


Bliniviikot & blini-tasting Dabbalissa
14.1. – 29.2.2020

 Hintaluokka: Menu 
 Tapahtuma verkossa
Tapahtumapaikan esittely

Tapahtumapaikka


Ravintola Dabbal

Ravintola Dabbal
 Yliopistonkatu 44
Tampere

 Hotellit läheisyydessä