Pyynikin Brewhousen mikropanimo hyrrää täyttä täpinää Tammerkosken partaalla.

Pyynikin Brewhousen mikropanimosta pulppuaa todella mielenkiintoisia erikoiseriä pääpanimon tuotteita täydentämään. Mikropanimon pyörityksestä vastaava Samuli Peltonummi luettelee kevätkauden 2022 tuotoksista muutaman mehevän maltaisen.

Vuonna 2021 Pyynikin Brewhouse tuli valituksi kaupunkilehti Tamperelaisen lukijaäänestyksessä Paras Tamperelainen Olutravintola -sarjan voittajaksi kolmantena vuotena peräkkäin.

– Hommat alkavat taas pelittämään, iloitsee oluentekijä lupaavasti virkistyneestä ravintolatoiminnasta.

Peltonummen olutvinkit alkavat kaikista ajankohtaisimmasta, sillä hän kertoi juuri kegittäneensä kevään uutukaista Linnainmaa Double Stout -olutta.

Linnainmaa Double Stout 2021 on ominaisuuksiltaan 7,4%, suklainen, vaniljainen, pehmeä stout, joka tehty legendaarisen Linnainmaa Stoutin pohjalta.
Muita kevään tuotoksia ovat Hüll Melon Sour 5%, raikas, vaalea, greippinen, hunajameloninen ja mansikkainen hapanolut. Kolmas paljastus on ”Tupla IPA” -työnimellä tulossa oleva olut, jolla ei vielä ole nimeä. Se on Centennialilla, Simcoella ja Columbuksella kuivahumaloitu vahvempi IPA, jossa on maltainen pohja, rapsakas katkero ja lisäksi sitruksisia, kukkaisia sekä maanläheisiä vivahteita.
Kesä tulee nopeasti ja Peltonummi on varautunut siihen raikkaalla otteella.
– Kesää vasten siirryn taas tekemään pääpainoisesti vaaleita oluita. Ainakin nyt NEIPAa, sekä soureita on tulossa.

Ruokien kanssa kauden oluita myös pääpanimolta

Olutsuositus: Pyynikin Brewhousen Cidra California Lager

Tammerkosken rannassa paistattelevan Pyynikin Brewhousen valikoimaan alusta asti kuulunut fish & chips -annos on yksi talon suosituimmista syötävistä. Olutpaneroitu ja friteerattu tuore turska tulee tarjolle grillatun suolasitruunan, mummonkurkkujen, rapeiden ranejen ja remouladen kera.

 

Pyynikin Brewhousessa ohjattuja ja omatoimisia tastingeja ruoalla ja ilman