Siivet Tampere - Los PollosKanaravintolana ja espanjalaisvaikutteilla itsensä tunnetuksi tehnyt Los Pollos luottaa kotimaisuuteen sekä lähellä tuotettuihin aineksiin. Ravintolan kanansiivistä on tullut menestystuote ravintolan käyttämien muiden lähituotteiden rinnalle.

– Maukkaan ja laadukkaan ruoan perusta on mielestämme se, että se on mahdollisimman läheltä, tuoretta ja itse valmistettua, kertoo ravintolan keittiömestari-ravintoloitsija Toni Leskinen.

Kanansiipiravintoloistaan tunnetussa kaupungissa siivet voi siis tehdä vieläkin paremmin.

Grillailun pioneereihin Tampereella lukeutuvan Toni Leskisen Los Pollos käyttää lihojen ja kasvisten kypsentämiseen avotuligrilliä. Kuva: Ronja Honko

Los Pollos savuchilisiipien merkeissä pääsee kokemaan, miltä siivet maistuvat oikeasti tuoreista raaka-aineista ja alusta asti itse valmistettuina.

– Siivet eroavat valmistustavaltaan niin sanotuista Buffalo-wingseistä, joita useimmissa paikoissa tarjotaan, mutta ne ovat erilaisia myös maultaan. Meidän oma siipikastikkeemme on erilainen kuin normisiivissä. Pohjana on itse keitelty paahdettu kanaliemi, johon lisätään muiden muassa savuchiliä ja savupaprikaa, kuvailee Leskinen.

Lähituotteita ja pitkää yhteistyötä tuottajien kanssa

Heikki Penttilä ja perunarieskat

Los Pollos ideoi uusia tuotteita myös yhteistyössä lähituottajien kanssa. Esimerkiksi rieskataskut ovat saaneet alkunsa Pirkanmaan maaseudulta, Penttilän Tilalta Aitoosta.

– Heikki Penttilän kanssa olemme kehitelleet Los Pollosin tuotteita tiiviissä yhteistyössä jo viiden vuoden ajan. Myös nämä meidän rieskataskumme ovat tulosta siitä, Leskinen valottaa.

Samalla kaavalla on syntynyt Pollosin käyttämä Salsa Brava -kastike, jota voi ostaa ravintolasta myös mukaansa.

– Salsa brava on keitetty mustapippurinen tomaattisalsa, joka maustetaan itse valmistetulla chiliöljyllä. Mukana on myös sopivasti espanjalaista savupaprikaa, paljastaa Leskinen.

Ravintolassa käytetty luomumaidosta valmistettu grillijuusto tulee Heikkilän juustotilalta Pälkäneen Laitikkalan kylästä. Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere