Tältä näyttää oikeaoppinen Wiener Schnitzel ravintolassa Carinthian osavaltiossa Itävallassa. Kuvalähde Wikipedia*
Ensimmäistä kertaa Tampereella Gastropub Tuulensuussa vietettävät Schnitzel-viikot nostavat Itävallan klassikkoannoksen esille. On schnitzeleitä ja schnitzeleitä ja Tuulensuussa annoksen saa tuunata mieleisekseen.
Teemaviikkojen alla Itävallan lisäksi myös Saksa on voimakkaasti esillä: ravintolan Augustiner-oluiden valikoima laajenee ja tarjolla on Edelstoffin sekä Dunkelin lisäksi myös Weissbier Hell sekä kausiolut Maximator Doppelbock.
– Klassista Wiener Schnitzeliä voi valmistaa vain yhdellä tavalla: vasikanliha leivitetään, paistetaan ja laitetaan sitruunalohko päälle, kertoo ravintoloitsija Sami Lappalainen.
Hyvän leikkeen niksit ovat myös hyvät ja tuoreet raaka-aineet sekä tietysti oikein paistaminen.
Tuulensuussa leikkeen voi valita tehtäväksi possusta, vasikasta tai kalkkunasta. Tämän jälkeen valitaan valmistustapa kahdeksasta vaihtoehdosta. Lisäksi kylkeen voi valita haluamansa lisukkeet. Hintaa annokselle tulee 10-19 euroa omista valinnoista riippuen.
Talon juomavalikoimista löytyy runsaasti saksalaisia ja itävaltalaisia punaviinejä, kuohuviinejä ja oluita.
Teemaviikkojen aikana Tuulensuussa on normaaliakin enemmän saksalaisia oluita pulloissa ja hanoissa.
* Kuvalähde: ”Wiener Schnitzel at Gasthaus Joainig (lightened)” by http://en.wikipedia.org/wiki/User:JIP – http://en.wikipedia.org/wiki/File:Wiener_Schnitzel_at_Gasthaus_Joainig.jpg. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.