TIEDOTE

Vapaa julkaistavaksi heti

Tampere Wine Fest -viinifestivaali on tastingeja, luentoja, viinintekijäillallisia – 70 viinintuottajaa ja 40 viinitilallista Tampereella 27.-28.4.2018

Tampere Wine Fest on viinifestivaali, joka tuo yhteen 70:n viinitilan tuotteet, 40 viinitilallista ja viinintekijää sekä lukuisia ravintoloita ympäri Tamperetta. Ja tietenkin viineistä viehtyneen festivaaliväen, jolle on tarjolla ainutlaatuisia viinimakumaisemia niin erilaisten tastingien kuin viinintekijäillallistenkin muodossa.

Wine Fest saa puitteensa upeasta Olympia-salista, joka on tilana tunnelmallinen ja sijainniltaan mainio. Rautatieasemalta on vain 500:n metrin matka viinipaikan päälle. Viini tulee virtaamaan noin 60-70:n viinitilan pulloista ja paikalla itse edustamassa on 40 viinitilallista ja -tekijää. Tapahtuma tuo runsaasti mielenkiintoista maisteltavaa erityisesti Italian ja Espanjan viinien ystäville, mutta muitakin maita ja maakuntia piisaa tutustuttaviksi.

Kaksipäiväinen tapahtuma ei rajoitu ainoastaan Olympia-kortteliin, sillä viinintekijät jaloine juomineen valloittavat myös kaupungin ravintolat laajalla skaalalla. Master Class -luentoja sekä muita ohjattuja tasting-tilaisuuksia on luvassa lukuisia.

– Erilaisia ohjattuja maistelutilaisuusia tulee olemaan parikymmentä. Vetäjinä on mielenkiintoisia huippunimiä, kuten esimerkiksi Patrick Z’Brun Sveitsistä ja lentävä viinintekijä Andrea Paoletti Italiasta, tapahtuman järjestäjä ja monin viinitittelein arvostettu Timo Jokinen kertoo.

Paoletti tekee yhteistyötä kymmenien viinitilojen kanssa. Hänen mukanaan tapahtumaan tulee esimerkiksi erään katolisen kirkon omistaman viinitilan tuotteita.

Viinintekijäillallisia taas nautitaan mm. ravintola C:ssä, Henriksissä, Tiiliholvissa ja LiVissä. Muunlaista viiniteemaista ruokatarjontaa taas tulevat tarjoamaan esimerkiksi Olympia-korttelin ravintola Muusa, Gastropub Tuulensuu sekä espanjalaisittain tapasteleva Inez.

Yli 30 vuotta viinialalla työskennelleellä Jokisella on pyörryttävän laaja viiniverkosto ja kontakteja kirjaimellisesti ympäri maailmaa. Viinitalojen Tampereelle saaminen ei ollut vaikeaa. Kun Jokinen laittoi sanan kiertämään suunnitteilla olevasta viinitapahtumasta Suomessa, olivat kaikki paikat kuukaudessa loppuun myytyjä.

– On innostavaa, että olen vuosien kuluessa onnistunut luomaan sellaisen verkoston maailmalla, että vaikka näillä viinitiloilla ei ole yhtään asiakasta Suomessa, he haluavat tulla tänne maistattamaan viinejään. Tulijoita olisi ollut vielä paljon enemmänkin.

Jokinen on aikaisemminkin järjestänyt ja ollut mukana organisoimassa lukuisia merkittäviä viinitapahtumia, kuten esimerkiksi yhteistyössä Tampereen Messujen kanssa Tampereen Viinimessut 2012-2014 sekä useat ViiniSoi-tilaisuudet Tampere-talossa.

Olympia-kortteli
Satakunnankatu 10

Kuva lehdistön käyttöön:

Tampere Wine Fest

Lisätietoja:

Timo Jokinen
Puh. 050 583 7735

Tervetuloa

Tiedotteen jakeli:

Ronja Honko
Lifestyle Media Oy
040 700 6839