Kiemuraiset serpentiinitiet johdattavat meidät leppoisasti Pico de las Nievesiin, joka  on vaikuttava näköalapaikka – mirador, josta voi halutessaan vaeltaa jaloin tai jatkaa autolla kohti jättimäistä Roque Nublo -kivipaasia. Saaren korkeimmalta paikalta näkee kirkkaalla säällä naapurisaarelle Teneriffalle asti, josta Kanarian saarien korkein huippu Teidekin pilkistää.

Kanarian saarten keskiosista löytyy syy siihen, miksi saari on yllättävästi luontomatkailijoiden suosiossa. Ilmasto ja maisevat vaihtuvat vinhasti noustessa autolla tuliperäisen saaren laaksoihin ja vuoren rinteisiin. Lähes 2000 metrin korkeudessa pilvien yläpuolella on helppo saavuttaa taianomainen olotila paikassa, jossa tie päättyy. Olemme Pico de las Nievesissä, joka on  Gran Canarian korkein huippu.

Tämän mahtavan kohokohteen saavuttaminen on helppoa, sillä Espanjassa auton vuokraaminen on edullista ja tiet ovat sileän hyvässä kunnossa. Myös busseilla ja taksilla on mahdollista liikkua.  Alueelta löytyy runsaasti muitakin hienoja paikkoja: rotkolaaksoja, tulivuoren kraattereita, laavakivimuodostelmia ja vehreitä mäntymetsiä, joita verhoilee arvoituksellinen sumu. Ilma on todella raikasta ja tunnelma uskomattoman hiljainen.

Roque Nublolle on uskomattoman iso ja vaikuttava kivipaasi. Gran Canarialla.

Pico de Las Nievesin parkkipaikalta voi lähteä vaeltamaan Roque Nublolle, joka on uskomattoman iso ja vaikuttava kivipaasi. Kanarialaiset palvoivat sitä joskus jumalinaan. Roque Nublon luokse ei ole myöskään tieltä pitkä matka ja sinne voi vaeltaa myös läheisestä La Goletan kylästä.

Pico de Las Nievesin näköaloihin kuuluu Roque Nublon lisäksi kaukana meren takana Teneriffan korkein tulivuori, Teide.

Alueella on hieno piknikalue, jossa voi nauttia eväitään ja tavata muita luontomatkailijoita.

Googlen tarjoaman reitin sijaan löytyy parkkipaikalta opasteet: www.google.com

 

Pico de las Nievesiltä vaeltamisen voi aloittaa laskeutumalla, sillä ollaanhan Gran Canaria -saaren korkeimmalla kohdalla.