Road trip Lanzaroten ja Fuerteventuran saarten välillä onnistuu viikonkin lomalla. Tässä sileä ja pikimusta tie johtaa kohti tulivuorta. Kuva: Anna Vi

Kaksi Kanariansaarta yhdellä iskulla ja helposti – kuulostaa vaikealta, muttei ole sitä. Sileitä teitä on ilo ajaa. Espanjassa vuokra-autoilu on edullista ja näiden saarten välillä kulkee säännöllinen puolen tunnin autolauttayhteys.

Meno-paluu yhteys Volcan De Tindaya -aluksella maksoi 35€ tiistailähdöllä (16.3.2021) ja perjantaipaluulla (19.3.2021). Laivalippujen tilaus oli helppoa netin kautta osoitteessa: https://www.navieraarmas.com

Molemmat saaret ovat tuliperäisiä saaria, mutta eroavat silti toisistaan. Olo on kuin maailman laidalla ja ajoittain kuin toisella planeetalla. Kuumaisemien hallitsemaa Lanzarotea voi kuvailla tulivuorten saareksi laava-aavikkoineen ja Fuerteventuraa taas dyynien valtakunnaksi, josta löytyy upeita hiekkarantoja ja hurjia merenrantakallioita tyrskyineen.

Timanfayan kansallispuiston maisemaa Lanzaroten saarella hallitsevat laavakivilohkareet, ja vihreää kasvillisuutta on niukalti. Kuvaaja Vincentiu Solomon.

Lanzarote