Korculan linnoituskaupunki

Korčula Kroatian Keski-Dalmatiassa on kulttuurihistoriallisesti merkittävä linnoituskaupunki kauniisti välkkyvän Välimeren rannalla.

Korculan linnoituskaupunki, Kuva: Milan Babic
Korculan linnoituskaupunki, Kuva: Milan Babic

Kuuluisan keskiaikaisen seikkailijan Marco Polon kotikaupunkinakin tunnettu Korčula on erittäin hyvin säilynyt.

Myös kaupungin syvään juurtuneet traditiot ovat kestäneet hyvin ajan hammasta. Tästä on merkkinä kaupungin karnevaalihenkiset ritaritanssit ja -kilvoittelut miekkoneen kaikkineen. Kaupungilla on syytä ylpeillä  traditiollaan sillä se on hävinnyt muissa Välimeren maissa ja ne muistuttavat ajasta jolloin yhteenotot merirosvojen kanssa uhkasivat Korčulan asukkaita.

Ritariteemainen miekkatanssifestivaali pidetään Korculassa kesäisin yleensä heinäkuun alussa. Tapahtuma on myös ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua Marco Polon elämään. Yleinen väittelyn aihe on se, onko Marco Polo todellisuudessa syntyisin Korculalainen. Useat kirjoitetut dokumentit kuitenkin liittävät hänet kaupunkiin.

Vieraile Korculan kotisivuilla: visitkorcula.eu

Korčulan saareen voi matkustaa veneellä lautalla tai katamaraanialuksella näistä satamista: Split, Hvar, Lastovo, Dubrovnik,
Mljet Orebić and Drvenik. Lähimmät lentokentät ovat Splitin ja Dubrovnikin lentokentät. Korčula kuuluu Dubrovnikin maakuntaan, joten suositeltavaa on tulla saarelle nimenomaan Dubrovnikin suunnasta. Silloin saarelle pääsee hyvin lyhyellä autolaivayhteydellä Orebićin satamasta.