Parhaat maisemat parkkipaikalta tarjoilee.

Parhaat maisemat parkkipaikalta tarjoilee Falasarnan hiekkaranta Kreetalla. Falasarnan hiekkaranta on näyttävä ja hienohiekkainen, mutta matkaa kannattaa jatkaa, sillä tämä on rantabongarille vasta alkua Kreetan saarella. Autonvuokraus rotkoistaan ja hienoista hiekkarannoistaan tunnetuksi tulleella saarella ei ole huono idea. Kuva: Kohokohdat.fi.

Kevät ja syksy on parasta aikaa matkustaa Kreetan saarelle, jossa on paljon nähtävää ja erityisesti hienoja rantoja. Lomakohteissa löhöilijät eivät niitä näe. Kreetan saari on auton vuokranneellekin yllättävän iso, joten ainakaan viikon aikana saaren kiertäminen on turhan hurja kokemus. Siksi monet palaavatkin Kreetalle uudestaan.


Elafonisin hiekkaranta ja kristallinkirkas turkoosiin taittuva laguuni Kreetalla on saaren kohokohde. Euroopan Malediiveiksi kutsuttu Elafonis tekee vaikutuksen vasta perillä. Lähemmäksi Caribian tunnelmaa pääsee vain harvoissa paikoissa Välimeren rannoilla.

Balosin laguuni on yksi upeimpia rantakohteita koko Välimerellä. Rannalle pääsee helpoiten veneretkellä läheisestä Trachiloksen rannikkokylästä. Autoretkeen rannalle yhdistyy patikointi rinnettä pitkin alas rannalle.

Falasarnan hiekkaranta on yksi parhaista. Kuva: Kohokohdat.fi.

Matalan rannan tekee kiehtovaksi sen juurelta nousevaan rinteeseen muodostuneet luolat, joita on käytetty asumiseen. Luolaranta sijaitsee aivan Kreetan saaren eteläisimmillä rannoilla.

Matala-rannan luolajyrkänne

Parhaat rannat löytyvät saaren länsipuolelta ja vaikuttavimmat niistä ovat hienohiekkaisia laguuneja. Luoteisrannikolla sijaitseva Balos ja lounaisrannalla sijaitseva Elafonis ovat parhaimmillaan erinomainen syy varata lennot Kreetalle.

Suurin osa suomalaisista majoittautuu saaren lounaisosiin, niin kuin mekin teimme. Mutta jos hotellinne sijaitsee Rethymnonin seudulla, hyvä suunta on matkata kaupungista rotkojen halki suoraan etelään kohti Prevelin kiehtovaa rantaa. Samannimisen rotkon suulla sijaitsevalle uimarannalle virtaa myös joki, joka tekee rannasta tutustumisen arvoisen kohteen.

 

Vai Beach – Aurinkoa ja kristallinkirkasta merta Kreetan palmurannalla

Mukavan automatkan päässä sijaitsee myös palmujen täyttämä rantaerikoisuus nimeltään Vai.

Upea rotkon kätkemä ranta Kreetan saarella: Seitan limania

Katso Kreikka.info -sivustolta tarkempia kuvauksia rannoista. Itse käytimme tätä sivustoa Kreetan-matkaa suunnitellessamme ja löysimme mielestämme parhaat rannat.

Prevelin uimarannalle Kreetassa virtaa joki alas rotkosta. Kuva: Panoramio.com, RomanVKreetassakin harvinaisten palmujen koristama Vain hiekkaranta Kreetalla. Kuva: Panoramio.com, JarekH

 

Kreetan hienoimmat rannat

Balos, Vai, Seitan Limania, Elafonis, Paleochora, Frangokastello, Plakias, Preveli, Agios Pavlos, Matala, Tripiti, Mirtos, Chrissin saari, Xerokampos, Kato Zakros, Palekastro, Vai, Agios Nikolaos, Agia Pelagia, Rethymnon, Kalives, Stavros, Falasarna

Hakusanat: Kreetan hienoimmat rannat, Kreikan hienoimmat hiekkarannat, Kreetan hiekkarannat