Kemerin laitamilla Tahtali-vuoren rinteellä sijaitseva pikkuinen Ulupinarin kylä on idyllinen paikka herkutteluun. Turkkilaiseen tapaan ravintolat ovat rakennelleet terassejaan kylän läpi virtaavaan jokeen. Terassilla on mukava istuskella ja nautiskella joen solinasta ja luonnon läheisyydestä. Vuorelta ja lähteistä virtaava vesi muodostaa jopa kauniita pikku vesiputouksia joidenkin ravintoloiden kohdalla. Turkin kesähelteissä paikalle houkuttava tekijä on myös mukavan vilpoisa lämpötila veden äärellä, lehtipuiden varjostamalla alueella.

Myös ilmassa leijuva grillatun ruoan tuoksu kutsuu asiakkaita luokseen. Ravintoloita on alueella reilusti yli kymmenen ja niitä löytyy joen molemmin puolin. Mikäli kalastus kiinnostaa, löytyy kylästä jopa sellaisia kalaravintoloita, joissa voi itse pyydystää ateriansa kokkien valmistettavaksi. Ulupinarin kylässä on vain puurakenteisia taloja, jotka maastoutuvat maisemaan mukavasti ravintoloita myöten. Ravintoloissa viihtyvät myös paikalliset asukkaat ja hinnat ovat ihan kohdallaan.

Miten perille

Kemerin laitamilla heti Tekirovan jälkeen rannikkotieltä kohti Kumlucaa ajettaessa on kyltti vasemmalle. Lyhyen tienpätkän jälkeen laskeuduttaessa alas kohti laaksoa tulee kohta, jossa pitää valita etsiikö ravintolan joen vasemmalta vai oikealta puolelta. Itse löysimme mukavan ruokapaikan vasemmanpuoleisen tien päästä.

Sorsat seuranamme nautimme virvoitusjuomia, kylmää olutta ja mm. raikasta salaattia sekä pitkään haudutettua karitsaa, joka maistui erinomaiselta.

Hotellit & Majoitus

Ulupinarissa on majoituspalveluita

Etäisyydet: Antalya 69, Kaş 117, Side 146, Alanya 205

Linkit: www.antalyaulupinar.com