Paratiisisaari Anti Paxos Joonianmerellä on liki luonnontilaiselta tuntuva, turkoosinlumoava löytö vain pari kilometriä Paxokselta etelään.

Anti Paxoksen vaalea hiekka ja kristallinkirkas turkoosi vesi yhdistyvät rantajyrkänteiden katveessa Voutomilla ja viereisellä  Vrikalla, jotka ovat saaren kaksi päärantaa. Voutomi on pikkukiviranta, mutta vedessä hienohiekkaiseksi muuttuva. Vrika on kokonaan hienojakoista, helmenvaaleaa hiekkaa.

Matka Paxokselta viereiselle Anti Paxokselle kestää vain noin 15 minuutin verran ja venekuljetuksia on tarpeen mukaan. Satamaa saarella ei ole, joten pikkuveneitä isommilla aluksilla sinne ei pääse. Saarelle järjestetään retkiä myös Korfun saarelta, josta merimatka kestää noin 2 tuntia.

Anti Paxoksella viljellään viiniköynnöksiä ja pikkuisia viinitiloja on muutamia. Viinitarhojen omistajien asuntojen lisäksi varsinaista asutusta ei juurikaan ole, vaan saari on hyvin rauhallinen. Muutama taverna silti löytyy, joten eväin ei saariretkeen ole pakko varautua.

Saarelle voi halutessaan jäädä vaikka koko päiväksi paistattelemaan ja ihailemaan maisemia. Ovatpa jotkut vuokranneet teltankin ja kokeneet myös öisen Anti Paxoksen, ripauksen aution saaren unelmaa.

Saarelta löytyy myös tavernoja

VINKKI! Saarella voi majoittautua teltassa