APPPATHstampidabrportaventura-stampida2-
APPPATHstampidabrportaventura-stampida2-

Euroopan hienoimmat vuoristoradat löytyvät mm. Barcelonan, Englannin Kentin, Italian Sisilian saarelta  ja Saksan Europa Parkista. Uusia vuoristoratoja on avattu myös Pohjoismaihin mm. Tanskaan ja Ruotsiin Lisebergin huvipuistoon avataan 2014 pidempi ja nopeampi kuin mikään vuoristorata huvipuistossa aiemmin.

Suomen hurjimmat vuoristoradat ovat mm. Thunderbird-vuoristorata Powerparkissa ja Tornado Särkänniemessä.

Shambhala PortAventura, Barcelona

PortAventurassa lähellä Barcelonaa sijaitsee Shambhala, joka Euroopan korkein ja nopein ja vuoristorata. Saloun kaupungissa sijaitsevan huvipuiston yleisteemana on kuljettaa vierailijansa vaikuttavalle matkalle maailman ympäri. Shambhalan teemana on osuvasti Kiina ja Himalaja. Rennompaan makuun PortAventura tarjoaa myös leppoisamman puurakenteisen vuoristoradan.
Huvipuiston kotisivut: http://www.portaventura.co.uk/theme-park/china/china-rides/shambhala

[divider]

Blue fire ja Siverstar, Europapark,

Blue Fire on uudempi vuoristoradoista ja vaunussa istuessaan voi nähdä pulssinsa kiihtyvän vaunussa olevasta mittaristosta. Hurjaan vauhtiin hetkessä sinkoutuvassa vauhdissa syöksytään nopeasti tunneliin ja tehdään mm. silmukan jälkeen korkkiruuveja.

[divider]

The Storm, Etnaland, Sisilia

Iltalehden mukaan Italiassa tulivuori Etnan juurelle avattiin uusi huvipuisto huhtikuussa 2013. Sen päävetonaula Myrsky on 32-metrinen vuoristoratajuna, joka syöksyy alaspäin 70 asteen kulmassa. Rata myös tekee 360 asteen silmukan junan ympärille.

[divider]

Blue Tornado, Gardaland, Gardajärvi, Italia

Hurjat silkukat, kierteillä ja ilman tarjoava Blue Tornado ei ole ehkä Euroopan hurjimpia, mutta antaa kunnon höykytyksen, jos Gardajärveltä haluaa löytää muutakin kuin kauniita maisemia, erinomaisia ravintoloita ja vuoristoretkiä.

[divider]

Thorpe Park, Kent, Englanti

Englannin Kentissä vuoristoradan erikoisuus on uskomattoman pitkä korkkiruuviosuus, jossa kuljetaan huiman pitkä matka eteenpäin ympäripyörien.
Katso video vuoristoradasta: http://youtu.be/o6h1sfkObsU?t=2m58s (Huom! Avaa videon suoraan oikeasta kohdasta.)

[divider]

Juvelen, Djurs Sommerland, Kööpenhamina

Djurs Sommerland on Skandinavian suurin kesähuvipuisto Kööpenhaminan läheisyydessä. Huvipuistossa on Tanskan suurin vuoristorata.
Kesän 2013 uutuutena esitellyn Juvelenin erikoisuus on, että se on Euroopan ensimmäinen kaksoislaukaistava vuoristorata. Huvipuistosta löytyy myös iso vesipuisto sekä 60 muuta laitetta koko perheelle.
Huvipuiston kotisivut: http://www.djurssommerland.dk

[divider]

Top 10 vuoristoradat Euroopassa