Dubrovnikin kaunista Duvrovnikin linnoitettua merensinessä lepäävää vanhaakaupunkia voi ihailla vuorenrinteiltä. Rinteelle pääsee
Dubrovnikin kaunista Duvrovnikin linnoitettua merensinessä lepäävää vanhaakaupunkia voi ihailla vuorenrinteiltä. Heti Dubrovnikin vanhankaupungin itäpuolelta löytyy ensimmäinen uimaranta. Lähisaarista löytyy todellisia paratiisirantoja.

Dubrovnik on Kroatian kuuluisin lomakohde ja myös Unescon suojelema maailmanperintökohde. Dubrovnikin linnamainen vanhakaupunki monine ravintoloineen ja nähtävyyksineen tempaa matkailijan mukaansa.

Vanhakaupunki on erinomainen paikka vaellella päämäärättömästi bongaillen ihmisiä ja hienoja rakennuksia. Dubrovnik tarjoaa myös ravintoloita ja kahviloita moneen makuun. Uudella kaapelihissillä voi ajella vuoren huipulle, josta terrakotan värisiä kattoja ja sinisenä välkkyvää merta voi ihailla vuorenrinteeltä käsin. Ylhäältä avautuu henkeäsalpaavan kauniit maisemat kaupunkiin, mutta myös läheiseen meren sinisessä udussa siintävään saaristoon.

Kaupunki on niin suosittu, että koko lomaansa siellä ei kannata viettää. Dubrovnikin lentokentältä on erinomaiset mahdollisuudet suunnata myös tutustumaan eteläiseen Kroatiaan ja sen poikkeuksellisen kauniiseen saaristoon. Yksi maailman kauneimmista rantateistä monine pikkukylineen kulkee Dubrovnikin ja Splitin välisen matkan pitkin Kroatian Rivieraa.

Dubrovnik sijaitsee Kroatian eteläkärjessä, mistä on lyhyt matka sekä Bosnia-Hertsegovinaan että Montenegron rantakohteisiin.

Keskustasta voi kivuta kohti vuoria ja kokea viimeistään kaapelihissistä upean merimaiseman Dubrovnikin kattojen yllä. Dubrovnikista voi tehdä omatoimimatkoja läheiseen saaristoon. Lauttaliikenne muistuttaa helppoudessaa jonkin verran matkailua Ahvenanmaalla.

VINKKEJÄ

Heti Dubrovnikin vanhankaupungin itäpuolelta löytyy ensimmäinen uimaranta.

Paras maisemaravintola: Meren rannassa vanhankaupungin muurilla aivan Dubrovnikin läntisen sisääntuloportin läheistyydessä on ravintola Nautika Dubrovnik.


Suosittelemme matkaoppaana

Kroatia, BerlitzDubrovnik