Kaksi turkulaista ravintola-alan huippuosaajaa jatkavat menestyksekästä uraansa ulkomailla. Aikaisemmin perinteikkäässä ravintola Pinellassa työskennelleet keittiömestari Simo Hallikainen sekä kokki Markus Ojanen siirtyivät joulukuun lopussa Sunborn Gibraltar Yacht -laivahotellin palvelukseen Gibraltarille kehittämään ja käynnistämään vastavalmistuneen luksushotellin ravintolapalveluja.

Sekä Hallikainen että Ojanen työskentelivät Pinellassa maaliskuusta 2011 lähtien. Tuolloin Aurajokirantaan jo vuonna 1848 perustettu ravintola avasi ovensa uudelleen käytyään läpi täydellisen uudistuksen.

Avajaisista lähtien Pinella on äänestetty joka vuosi Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon ja ravintola on tullut tunnetuksi korkealuokkaisista ja sesongin mukaisista raaka-aineista, lähiruoan hyödyntämisestä sekä ennen kaikkea nautinnollisista ja kekseliäistä makuelämyksistään.

Hallikainen tulee jatkossa työskentelemään Sunborn Gibraltar -laivahotelliin avattavan modernin skandinaavisen, fine dining -ravintolan keittiömestarina ja on mukana luomassa Gibraltarille aivan uudenlaista ravintolakonseptia.

Ravintola avataan keväällä ja se yhdistelee pohjoismaisen ja aasialaisen keittiön parhaita paloja. Sekä ravintolan ruoka että sisustus tulevat olemaan raikkaan skandinaavisia, mikä on aivan uutta Gibraltarin ravintolatarjonnassa. Vastavalmistunut viiden tähden laivahotelli Sunborn Gibraltar on turkulaisen Sunborn-konsernin omistuksessa, johon myös Pinella kuuluu.

Nyt maineikas turkulaisravintola etsii uutta keittiömestaria.
– Lähtö Gibraltarille on Simolle ja Markukselle todella hieno tilaisuus. Parhaillaan etsimme uutta keittiömestaria Pinellaan. Uudelta keittiömestarilta tullaan vaatimaan mielikuvitusta ja luovuutta, jotta Pinella pystyisi tarjoamaan upeita ja moderneja skandinaavisia makuelämyksiä jatkossakin. Haussa on energinen, nuori ja lahjakas alan huippuosaaja, joka ymmärtää viimeisimpien ruokatrendien päälle, toteaa Sunborn-yhtiöiden ravintolatoimenjohtaja Greg Garnes.