Turun keskustassa Aurajoen rannalla Porthaninpuistossa toimiva Via Tribunali -ravintola avasi 2021 ja ravintoloitsijana vetovastuun otti helsinkiläinen toimija Son of a Punch.

Via Tribunalin napolilainen pizza on palkittu autenttisuudestaan

Suomen vanhimmaksikin tituleeratussa ravintolassa saa lautaselleen aitoa napolilaista pizzaa.

– Turku on tunnettu kulinaristinen kohde, ja on hienoa avata viides ravintolamme juuri tänne, Aurajoen rannalle. Olemme pitkään etsineet hyvää kumppanuutta Turusta ja Sunbornin kanssa olimme samalla sivulla heti neuvotteluiden alusta alkaen, yrityksen ravintolatoimenjohtaja Antti Kuitunen kertoo.

Sertifioitua pizzaa  puu-uunista

Via Tribunalin tarjoamat napolilaiset pizzat ovat tarkkaan valvottu tuote. Jopa Unesco lisäsi pizzan omalle maailmanperintökohdelistalleen vuoden 2017 lopussa. Laatustandardeja valvoo voittoa tavoittelematon pizzan kattojärjestö Associazione Verace Pizza Napoletana, joka tarkastaa kaikki ehdokkaat ja myöntää sertifikaatit.

Pizzeria Via Tribunali on Suomen ensimmäinen ja Pohjoismaiden ainoa toimija, joka on ansainnut sertifikaatin useammalle ravintolalle.

– Napolilaista pizzaa sanotaan maailman herkullisimmaksi pizzaksi. Herkullisuuden takaavat maukas, kuohkea ja 20 tuntia kohonnut pohja, tuoreet raaka-aineet sekä minuutin paistoaika 450-asteisessa avotuliuunissa. Lyhyen paistoajan ansiosta täytteet eivät kuivu, vaan ne pitävät tuoreet makunsa sisällään. Napolilainen pizza eroaa roomalais- ja amerikkalaistyylisistä pizzoista sekä pohjansa että paistoaikansa, mutta myös täytteiden yksinkertaisuuden ansiosta. Napolilaiseen pizzaan ei ole tarkoitus laittaa sitä mitä kaapista löytyy, vaan raaka-aineet ovat tarkkaan määriteltyjä oikean makuharmonian luomiseksi, Kuitunen valottaa.

Turussa ensimmäiset pizzat tulevat uunista ulos marraskuun alkupuoliskolla. Sunbornilla odotetaankin jo innolla Via Tribunalin avaamista:

– On hienoa saada palkitut ja arvostetut pizzat myös turkulaisten iloksi ja niiden kylkeen vielä uniikki, cocktaileihin erikoistunut baarikonsepti. Juomien erikoisuutena on mahdollisimman pitkälle itse tehdyt raaka-aineet, ja niiden saloihin pääsee jatkossa syventymään mm. drinkkikursseilla. Uskon tämän ravintola- ja baarikonseptin sopivan erinomaisesti eläväiseen ja tapahtumarikkaaseen kaupunkiimme, toimitusjohtaja Riikka Kuusniemi sanoo.

Son of a Punch Via Tribunali -pizzerioiden lisäksi tunnettu uniikeista drinkkibaareista kuten Liberty or Death Helsingissä.

ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Google.com
8.2
TripAdvisor.fi
8
Facebook.com
8
Edellinen artikkeliTULOSSA: Turun saariston retkikohteena Kemiönsaaren luonnonpuisto Purunpää
Seuraava artikkeliRavintola Aino
turku-on-loistava-ravintolakaupunki-aurajoen-varressaTurun keskustassa Aurajoen rannalla Porthaninpuistossa toimiva Via Tribunali -ravintola avasi 2021 ja ravintoloitsijana vetovastuun otti helsinkiläinen toimija Son of a Punch. Suomen vanhimmaksikin tituleeratussa ravintolassa saa lautaselleen aitoa napolilaista pizzaa. – Turku on tunnettu kulinaristinen kohde, ja on hienoa avata viides ravintolamme juuri tänne, Aurajoen rannalle....