Ravintola Kakolanruusu toimii vankilan omaisuusvaraston ja eristysosaston tiloissa. Ravintola toimii samalla konseptilla kuin aiemmin Simo Raision ja Erik Mansikan mestaroidessa keittiössä, kuten ravintola Kaskikessa.

Käytämme aina sesongin mukaisia, tuoreita raaka-aineita, jotka kypsennetään mahdollisimman pitkälle avotulella. Keittiömme sydän on siis tulta. Ja koivuklapeja.

Puitteet ovat täysin uniikit. Terassi vankilan entisellä ulkoilupihalla houkuttelee nauttimaan kupillisen kahvia tai Mäkilageria, jota ei saa muualta kuin Kakolanmäeltä. Kakola Yhtiöiden ajatus koota mäelle toisiaan täydentäviä palveluita on jo nyt toteutunut, kun kohta vuoden Kakolan entisessä keittiössä toimineen Kakola Brewing Company -olutpanimon ja heidän naapuriinsa muuttaneen Frukt Coffee Roasters -kahvipaahtimon tuotteita tarjoillaan ravintolassa. Ravintolan tarjonnassa on hyödynnetty myös vankilan entisessä saunassa toimivan Bageri Å:n leipomia leipiä.

Tältä Kakolassa näytti vielä muutama vuosi sitten

Kansikuva: Tommi Selander