Pizzamestari 2017 -tittelistä kisattiin Fastfood & Café & Ravintola -ammattimessuilla 8.–9.3.2017. Voiton vei intohimoinen pizzanosaaja Davide Sindoni.

Suomen ensimmäisen Pizzamestarin kilpailua läheltä seurannut Pekka Terävä on tyytyväinen kilpailun tasoon.

– Oli hienoa seurata Daviden itsevarmaa työskentelyä ja huomata hänen kunnioituksensa raaka-aineita kohtaan, sanoo tuomariston puheenjohtaja Pekka Terävä.

Davide on toiminut pizzakokkina mm. Italiassa ja Espanjassa ja tällä hetkellä hän työskentelee Turun Aurajoen rannassa sijaitsevassa Sergio’s-ravintolassa.

Francesco Sturiale on Turussa sijaitsevan Sergio’s Ravintolan ravintoloitsija ja mukana Pizzamestari 2017 -kilpailun tuomaristossa. 

Sergio’s tarjoilee italialaisen keittiön herkullisimpia makuelämyksiä, mm. aitoja italialaisia pizzoja. ”Minun lempipizza on niinkin yksinkertainen kuin margherita”, Franco kertoo.

– Aidossa italialaisessa pizzassa on reunat eli tomaattikastiketta ja täytteitä ei laiteta reunaan asti, koska Italiassa pizzaa syödään käsin.

Pizzamestari 2017 -kilpailu

Pizzamestari 2017 -semifinaaliin osallistui yhteensä kahdeksan huikeaa ammattilaista: Lotten Lindborg (Piece n Love), Jason McArdle (Ravintola Gustavo), Akseli Mäki (Tårget), Davide Sindoni (Ristorante Sergio’s), Mira Rautajoki (Pizzarium), Antti Porna (Ravintola Perho/Tenho Restobar), Jasmin Karhunen (Classic Pizza Ruka) ja Mika Heiskanen (Kanresta Oy).

Semifinaalissa kilpailijat valmistivat kukin kaksi erilaista pizzaa annetussa 30 minuutin ajassa –kaksi pizzaa omalla reseptillään ja kaksi pizzaa kumppanikorin tuotteista. Omaan pizzaan kilpailijat olivat tuoneet omat raaka-aineet ja kumppanikorin tuotteisiin he saivat tutustua ennen kilpailua. Arvioinnin perusteena olivat laatu, luovuus ja toteutus. Kisa-ajassa pysyminen oli osalle kilpailijoista haasteellista ja myöhästymisestä ropisi jonkin verran virhepisteitä. Tuomariston pisteet laskettiin yhteen ja kovatasoisesta semifinaalista siirtyivät finaaliin Lotten Lindborg, Jason McArdle, Davide Sindoni ja Mika Heiskanen.

Finaalipäivänä kilpailijat valmistivat kaksi pizzaa annetuista raaka-aineista 40 minuutin kisa-ajassa. Kumppanikorin raaka-aineisiin kilpailijat saivat tutustua etukäteen ja waste-tuotteet olivat yllätys. Jokainen kilpailija osoitti työnteollaan ja pizzoillaan huikeaa ammattitaitoa. Arviointiperusteet olivat samat kuin semifinaalissa ja eniten pisteitä keräsi italialainen Davide Sindoni. Daviden pizzoista löytyi mm. Castello-juustoa ja grillattuja herkkusieniä.

Kuva: Sergio’s
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Google.com
8.2
TripAdvisor.fi
7.0
Facebook.com
8.2
Edellinen artikkeliTurun 5 parasta pihviravintolaa
Seuraava artikkeliWhite Guide: Turusta kolme ravintolaa mahtuu listalle
pizzamestari-2017-turkuun-davide-sindoni-ravintola-sergiosPizzamestari 2017 -tittelistä kisattiin Fastfood & Café & Ravintola -ammattimessuilla 8.–9.3.2017. Voiton vei intohimoinen pizzanosaaja Davide Sindoni. Suomen ensimmäisen Pizzamestarin kilpailua läheltä seurannut Pekka Terävä on tyytyväinen kilpailun tasoon. – Oli hienoa seurata Daviden itsevarmaa työskentelyä ja huomata hänen kunnioituksensa raaka-aineita kohtaan, sanoo tuomariston puheenjohtaja Pekka Terävä. Davide on toiminut...