Myös sekasyöjien suosiman vegeburgerin briossisämpylän sisuksista löytyy kasvis-fetapihvi, salaattia, paprikamajoneesia, paholaisenhilloa, friteerattuja sipulirenkaita ja bataattiranskalaisia.

Finlaysonin Palatsin puistoterassi on seesteinen kesäkeidas suihkulähteineen ja annostarjoiluineen. Keittiöstä kiikutetaan kesäisiä makuja esimerkiksi Palatsin kasvisburgerin ja halloumi-mansikkasalaatin muodossa. Terasssibaari taas palvelee moninaisin huurteisin ja kuplivin kesäjuomin.

Terassille voi tilata ruokaa niin pieneen kuin suurempaankin nälkään, sekä aikuisille että lapsille, niin seka- kuin kasvissyöjillekin sopivassa muodossa. Listalle onkin kepeän kesäisesti lennähtänyt myös sekasyöjiä houkuttava kasvisburgeri sämpyläisissä sisuksissaan feta-kasvispihvi, paprikamajoneesia, paholaisenhilloa sekä tietenkin kasviksia. Burgerin kyljessä poseeraavat vielä bataattiranskalaiset sekä sipulirenkaat.

– Kokeilimme kasvisburgeria ensimmäistä kertaa ja se lähtikin sitten hyvin liikkeelle. Moni haluaa kokeilla sitä jo mielenkiinnostakin, vaikka ei olisikaan kasvissyöjä. Tämä sopii kyllä hyvin lämpöisiin kesäpäiviin vaikka lasi viiniä kyljessään. Valitsisin tämän itsekin, kokki Kimmo Peurakumpu paljastaa.

Friteerattua halloumijuustoa, mansikoita, salaattia, pinjansiemeniä ja viikunavinegrettea.

Astetta raikkaampaa syötävää tarjoilee värikylläinen halloumi-mansikkasalaatti. Vihreälle salaattipohjalle on kukkuroitettu rapeapintaiseksi fritattua halloumia sekä raikkaita mansikoita yllään paahdettuja pinjansiemeniä. Pikkuisen parsakin siellä vielä tässä vaiheessa alkukesää vilahtaa.

TO 8.8. | Tapahtumien Yön jazzkonsertti Finlaysonin Palatsin terassilla: TamJazz Collective Mini Big Band

– Halloumi on mielestäni maukkaampaa näin rapsakkapintaisena. Paahdetut pinjansiemenet tuovat annokseen vielä täyteläisyyttä, Peurakumpu kuvailee.

Muita terassilistalta löytyviä kesäannoksia ovat mm. etanat, lammas-saslik sekä olutleipä.

Finlaysonin Palatsin terassille voi toki suunnata pelkälle lasilliselle taikka vaikka jäätelöllekin. Wilhelm von Nottbeckin puiston vehreys ja Tammerkosken virtauksen yhdistelmä tekee paikasta seesteisen kesäkeitaan suojassa aivan ydinkeskustan kiireestä.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Lifestyle Media Oy

Finlaysonin Palatsin terassibaarin olutvalikoima on uudistunut aivan uusiin ulottuvuuksiin. Tässä vain pieni otanta koko maltaisesta makukimarasta!

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Finlaysonin Palatsin terassilla nautitaan kesästä ja keittiön tuoreista naanleipäherkuista

Finlaysonin Palatsin terassi on kiistämättä Tampereen vehrein. Wilhelm von Nottbeckin puiston ja Tammerkosken virtauksen yhdistelmä tekee paikasta rauhallisen keitaan suojassa ydinkeskustan kiireestä.

Vegeburgeri nousi Finlaysonin Palatsin terassilistan hitiksi

Finlaysonin Palatsin terassi on kiistämättä Tampereen vehrein. Wilhelm von Nottbeckin puiston ja Tammerkosken virtauksen yhdistelmä tekee paikasta rauhallisen keitaan suojassa ydinkeskustan kiireestä.

Finlaysonin Palatsin terassilla haukataan kiinni riistahodariin

Vehreän Wilhelm von Nottbeckin puiston ja Tammerkosken virtauksen yhdistelmä tekee Finlaysonin Palatsin pihasta rauhallisen keitaan suojassa ydinkeskustan kiireestä. Tänä kesänä ravintolan puistoterassilla pistetään haukkaillen...