Sorellan alakerrassa sijaitseva Sorella Cellar Club uudistui, kun baarin otti ohjastukseensa kaupungin juomakenttien moniottelijayritys Behind Bars. Vaikka kyseinen nimi nostaakin ensimmäisenä mieleen laadukkaat cocktailit, on Santtu Salosen hoivaama Cellar Club ennen kaikkea illanviettopaikka, jossa on muiden juomien ohella hyvä cocktail-tuote. Ja tunnelma.

Ravintoloitsija Sari Sorri on varsin mielissään saatuaan Sorella Cellar Clubin baarin tiimoilta yhteistyökumppanikseen cocktail-taituritiimi Tero Räisäsen, Juho Tuppuraisen ja Juho Ronkaisen pyörittämän Behind Bars Oy:n. Sen kautta paikan pääbaarimestarina ja cocktailien suunnittelijana toimii nyt uudesta pestistään innostunut Santtu Salonen.

– Olen suurella innolla ja mielenkiinnolla täällä töissä! Olen suunnitellut listalle sellaisia iisisti lähestyttäviä juomia laadukkaista, tuoreista raaka-aineista. Kulmia ei oiota. Ja kuten tälläkin hetkellä, on tarkoitus jatkossakin käyttää vahvasti sesongissa olevia raaka-aineita, kuvailee Salonen.

Vaikka asiakkaalle saattaa näyttää siltä, että monien makujen juomat sheikataan ja suhautetaan laseihin simppelisti ja suit sait tuosta vaan, on totuus toinen.

– Sorella Cellar Clubin cocktailtuote on nopeasti nostettava, mutta käytössä on kuitenkin pidemmälle vietyjä, esimerksiksi keittiöistä tuttuja tekniikoita. Suurinta duunia ei tehdä siinä asiakkaan edessä, vaan se on tehty jo kauan aikaisemmin, Räisänen paljastaa.

Räisästä ja Behind Barsia ajatellessa ensimmäisenä pieleen poreilevat laadukkaat cocktailit, mutta sekä Räisänen että Sorri korostavat Cellar Clubin olevan ennen kaikkea illanviettopaikka, jossa on muiden juomien ohella hyvä cocktail-tuote.

– Tänne voi tulla nauttimaan cocktaileja, mutta myös lasillisen hyvää viiniä tai olutta. Valikoima ei ole valtavan laaja, mutta se on laadukas, kuvailee ravintoloitsija Sari Sorri.

Yritysten ja yrittäjien yhteistyö on saumatonta myös sen suhteen, että siinä missä Behind Bars tuo yhteiseen tiskiin erityisesti juomasekoitusosaamistaan, vastaa puolestaan vahvan viinitiedon Sorri rypälepuolesta. Viinivalikoima ei välttämättä ole aivan sama yläkerran ruokaravintolassa ja alakerran baarin puolella.

– Kun viinejä on niin valtavasti ja itsellä niihin valtava intohimo, niin voi olla kivakin, että alakertaan voi hankkia sitten vähän eri herkkuja!

Olutvalikoima pidetään vaihtuvaisena ja raikkaana, eli Sorellan Cellar Clubille pyritään napsimaan sellaisia maltaisia, joita ei muissa ravintoloissa juuri ole tarjolla.

Ohjelmistokin elää. Uutuutena Cellar Clubille saapuvat DJ:t. Stand up taas valtaa enemmän alaa.

– Stand up sopii tähän tilaan todella hyvin, joten kehitämme sitä puolta jatkossakin, tuumaa Sorri tyytyväisenä.

Sorella Cellar Club, Vuolteenkatu 20

Teksti ja kuvat: Kohokohdat.fi

Uusi Sorella on välimerellinen, viinillinen ja valoisa ravintola Sorilla