Tapas Bar & Sidreria Inez toi espanjalaiset sidra naturalit Tampereelle jo yli 12 vuotta sitten. Vaikka juomapuolella Inez nostattaa edelleen ensimmäiseksi mieleen siiderit, ovat säväyttävät cocktailitkin alusta asti olleet sen temmellyskenttää. Tässä baarissa vallitseekin vuodenajasta riippumaton kesälomatunnelma.

– Cocktaileja menee kyllä tosi paljon! Esimerkiksi mojitoja, joita kehutaan kovasti kaupungilla, paljastaa ravintolapäällikkö Niina Leiramo.

Sour on muutenkin kova sana Inezin cocktailkysynnässä, oli kesä tai talvi. Kylmään vuodenaikaan sopii Leiramon mielestä erityisen passelisti mausteinen ja lämmittäväinenkin calvados sour.

– Calvados sour sopii mausteisuudessaan tosi hyvin talveen. Calvadoksen lisäksi siinä on muun muassa kanelia ja vaahterasiirappia. Ja se omenaviipale, Leiramo kuvailee cocktailia viimeistellessään.

Ravintolapäällikkö Niina Leiramo suosittelee talvikauden sour-herkuksi calvados sour -cocktailia.

Inezin juoma-arsenaalissa on myös viljalti erilaisia viinejä, jotka soveltuvat paitsi sellaisenaan juotavaksi, myös cocktailien valmistukseen. Juomasekoituksissa käytelläänkin esimerkiksi cavaa ja sherryä.

– Tykkään sherrystä tosi paljon. Vaikka monet edelleen mieltävät sherryn hyvin makeaksi, niin niitä on todella laaja skaala ja paljon kuiviakin. Käytän sherryä mielelläni myös cocktaileissa, valottaa Leiramo.

Juomasekoituksissa hän hyödyntää kernaasti etenkin fino sherryä.

– Se tuo mukaan jopa vähän suolaistakin ulottuvuutta, mikä on aika mielenkiintoinen maku-twist.

Toinen Leiramon suosittelema cocktail onkin juuri fino sherryä sekä reilusti tuoretta basilikaa sisältävä Basil Smash.

– Käytämme paljon erilaisia yrttejä ja mausteita sekä tietenkin keittiössä valmistettuja siirappeja. Usein ideat cocktaileihin lähtevätkin siitä keittelystä, Leiramo kertoo hymyillen ja kertoo edellispäivän inspiroivasta cocktailkehittelystä uuden työntekijän kanssa.

Leiramo on toiminut ravintola-alalla aina siitä saakka, kun muutti Tampereelle opintojen perässä vuonna 2015.

– Olen kotoisin Askolasta, Porvoon läheltä. Opiskelin ensin Kouvolassa liiketaloutta, mutta se ei oikein ollutkaan minun juttuni. Aloin pohtia, että mikä sitten kiinnostaa. No, ruoka ja juoma! Hainkin sitten restonomikouluun Tampereelle, kertoo Leiramo.

Anu ja Sami Lappalaisen Gastropubeista Tuulensuu tuli jo heti opiskeluaikoina tutuksi.

– Olen käynyt ihan kaupunkiin muuttamisestani asti asiakkaana Tuulensuussa ja tykännyt siitä aina.

Samaan ravintolaperheeseen kuuluva pikkusisko Inez tuli myös tiskin toiselta puolelta Leiramolle tutuksi, kun ravintolan edellinen ravintolapäällikkö Kirsi ”Kirre” Partanen postasi Facebookiin, että Inezin tiimi kaipasi vahvistusta. Leiramo haki ja pääsi.

Ihan koko aikaa Leiramo ei ole Inezissä ollut, vaan kävi keräämässä oppia sekä kokemusta myös ravintola Näsinneulasta.

– Tuli sellainen olo, että haluan kokeilla välillä ihan perinteistä à la cartea. Ja minua oli Näsinneulaan kyllä jo houkuteltukin.

Näsinneula on hyvin vahvasti viinillinen à la carte -ravintola, joten siellä eri rypäleisiin pääsi pureutumaan taas vähän toisella tavalla. Kun Leiramo päätti Neula-pyrähdyksensä jälkeen palata takaisin Inezin espanjalaiseen tunnelmaan, on viiniviettikin taas vetänyt Espanjan suuntaan.

– Viinit ovat kyllä se pääasiallinen kiinnostukseni kohde. Rakastan niitä yli kaiken! Tällä hetkellä eniten kiinnostavat juuri Espanjan viinit, joista Galician alueen albariñot ovat suosikkejani, hehkuttaa Leiramo.

Tapas Bar & Sidreria Inez, Pellavatehtaankatu 19

Teksti ja kuvat: Kohokohdat.fi

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Pikkujoulut Tampereella Gastropub-tyyliin: Juhlakauteen laatujuomin ja rennosti ruokaillen

Tampereen yksityisomisteinen gastropub-perhe juhlistaa pikkujouluaikaa persoonallisissa ravintoloissaan. Tälle juhlakaudelle on ilmaantunut myös uusia tiloja, kuten Gastropub O'Hara'sin pubiruokahuone. Persoonalliset hyvän palvelun ravintolat ovat omiaan pikkujoulujuhlintaan tai muuhun ilonpitoon työ- tai ystäväporukalla.
Pikilinnan kesäterassi Tammelassa

Tampereen terassit ja kesäkeitaat esittäytyvät

Nyt saa jälleen nauttia ulkona aurinkoisen lämpöisestä ilmasta, eikä tarvitse uhmata säiden jumalia! Tässä muutama terassikauden helmi Tampereella. Kyttälän ravintolakaupunginosan kesäterassit Tosi lähellä Nokia Areenaa ja...

Gastropubit haastavat Tampereen ravintolat monimuotoistamaan after work -kulttuuria

Tampereen Gastropubien ravintoloitsija Sami Lappalainen on jälleen vauhdissa. Tällä kertaa mies haluaa innostaa kaupungin ravintolat uudistamaan after work -kulttuuria. Gastropubien After Work La Hora...