Ravintoloitsija Sari Sorri esittelee Sorellan viinikaapin juomahurmureita. Valikoimassa on myös omaa maahantuontia piemontelaisen Diego Pressendan viinitalolta. Kyseisiä juomia ei Sorrin mukaan myydä missään muualla Suomessa.

Odotettu ravintolauutuus Sorella on avautunut Sorilla eteläeurooppalaisine makuineen. Tyylikkäässä ja avarassa ravintolatilassa asiakkailla on omaa tilaa lounastaa, illastaa, pitää palavereja, viipyä viinillä ja tapaksilla sekä nauttia hyvästä palvelusta.

Sorella on puuterisävyisen linjakas, suuri-ikkunainen ja väljästi sisustettu ravintola, jonka keskiössä on baaritiski sekä näyttävä viinikaappi. Läpikuultavat verhot jakavat tilaa kevyesti looseiksi, pöytien välissä on reilusti tilaa.

– Halusimme, että asiakkailla on omaa tilaa olla, eikä pöytiä sijoiteta kovin lähekkäin, ravintoloitsija Sari Sorri kuvailee.

Ravintolassa on myös tyystin oman rauhan kabinettitila, joka on käytettävissä maksimissaan 11 henkilölle. Lasiseinäisen ja valoisan kabinetin voi varata pientä takuulaskua vastaan illallisaikaan.

Sorella on italiaa ja tarkoittaa sisarta. Nimi sointuu näppärästi niin Sorriin, Soriin kuin Sasoriinkin, Sorrin ensimmäiseen ravintolaan Sorsapuiston laidalla. Siinä missä Sasor on skandinaavishenkinen, ovat Sorellan syötävät vahvasti välimerellisiä. Idea on saanut alkukipinöintinsä Välimeren auringon alla, kuinkas muuten.

– Kun on maistanut niitä paikallisia ruokia, sitä on miettinyt, että miksei näitä ihan samoja Italian ja Espanjan makuja voisi saada Suomessakin? Se vaatii sen, että esimerkiksi juustot ja oliivit tulevat juuri sieltä paikan päältä. Haluamme tuoda asiakkaille nimenomaan autenttisia makuja, Sorri toteaa ja jatkaa, että annoksissa maistuu silti aina myös keittiön oma ote esimerkiksi marinadien ja lisukkeiden muodossa.

– Lihoissa panostamme kotimaisuuteen. Possua ja t-luupihviä tulee Paijalta ja Reinin Lihalta taas lammasta. Lampaankyljyksiämme onkin jo kovasti kehuttu, Sorri kertoo iloisena.

Sorellan keittiömestarina ja makutaikurina toimii Sasorista tuttu Tiina Lamppu.

Italia-lautanen sopii niin illallisen alkuun kuin lasilliselle piipahtavien pikkunälkään naposteltavaksikin. Lautaselta löytyy taleggio-juustoa ja granaattiomenasiirappia, sopivan tulista italialaista chorizoa ja tapenadea, paahdettua paprikaa sekä paahdettuja manteleita. Alkuruokavalikoimasta löytyvät annokset ovat sen verran runsaita, että niistä riittää jaettavaksikin.

Sasorin tapaan myös Sorella on vahvasti viinillinen ravintola. Komeaan viinikaappiin pääsee astelemaan vaikka sisälle saakka mieleistään juomaa tarjoilijan kanssa valikoimaan. Koska ravintolassa on käytössä Coravin-laite, pääsee monia arvokkaampiakin viinejä nauttimaan laseittain. Viini kaadetaan lasiin ohuen, suojakapselin ja korkin läpi työnnetyn neulan avulla. Kun viiniä kaadetaan neulan läpi, Coravin korvaa pullosta kaadetun viinin argonkaasulla. Happi ei pääse vaikuttamaan pulloon jäävään viiniin.

Sorellalla on myös omaa maahantuontia.

– Piemontesta Diego Pressendan viinitalolta tulee meille viinejä, joita ei ole Suomessa missään muualla myynnissä kuin täällä, Sorri kertoo hymyillen.

Olutvalikoimaankin panostetaan. Pienpanimopuolelta löytyy maltaisia mm. Kimito Brewingilta ja Moose on the Loose Brewing Companylta.

Koska Auttilankulman 1920-luvun rakennus on kieltolain aikaan valmistunut ja hämyisä kellaritila tuntui Sorrista oitis salakapakaksi sopivalta, päätettiin sinne rakentaa cocktaileille, musiikille ja seurustelulle sopivainen ravintolatila. Kellariklubi avautuu, kunhan ravintolarajoitukset poistuvat ja sopivat esiintyjät saadaan varattua. Tällöin illallisen jälkeen voi laskeutua vielä nauttimaan drinkin alakertaan ja nauttia live-musiikista pikkutunneille asti. Tällä hetkellä tunnelmallista klubia voi varata yksityistilaisuuksiin.

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.6.2020

Katso arviot ja varaa pöytä

Sorella Dining & Cellar Club, Vuolteenkatu 20