Salmon Poke on säkenöivän värikäs annoksellinen mm. edamame-papuja, ananas-salsaa, avokadoa ja kiwiä.

Hiljattain avannut Aloha Ramen on havaijilaisen rento ja letkeä ravintola, joka on kuin miniloma maailmalla. Paikka, jossa puikot kilisevät ja lusikat heiluvat tiskeittäin ja pöytäryhmittäin musiikin tahtiin, oli kaulassa kovat tai päällä haalarit, jalassa tennarit, maiharit tai piikkikorot. Paikka voisi olla oikeastaan missä päin maailmaa hyvänsä New Yorkista Manchesteriin. Tai Mansesteriin.

Raikkaasti ja simppelisti sisustettuun 30-paikkaiseen ravintolaan on ollut oitis kovasti tunkua. Suosion myötä myös henkilökuntaa on pitänyt palkata heti lisää, mikä on toki positiivinen ongelma.

– Meillä on ollut tosi hyvä startti. Osasimme odottaa jonkinlaista hypeä, mutta suosio yllätti silti. Yllättävää oli etenkin se, että lounaskin alkoi vetää välittömästi hyvin porukkaa, vaikka avasimme keskellä kesää, ravintoloitsija Kimmo Sirviö kertoo.

Eikä ihme, sillä lounas on kuin kulhomatka pois työpäivän arkitodellisuudesta. Ramenia hörppiessä mieli surffaa aurinkoisessa aallokossa ja lomamatkan katukeittiökujilla.

Jaettavaksikin mainiosti sopivia Chicken Dumplingeja voi napsia vaikka lasilliselle piipahtaessa, alkupalana tai porukan kesken.

Lounaan lisäksi paikalle voi piipahtaa helposti myös oluelle ja napsia vaikka dumplingit siihen kylkeen. Toisessa pöydässä taas saattaa joku seurue syödä niin sanotusti pitkän kaavan kautta tilaten pöydän porukalla annoksia täyteen. Tila ja tunnelma taipuu moneksi nopsakasta tai pitemmästä lounaasta aina useamman annoksen iltaruokailuun asti.

Sirviö näkee rennon aasialaisen ruoan olevan nousussa kulinaarisuosion aallonharjalle.

– Sushi on lyönyt itsensä läpi jo vuosia sitten, katsotaan olisiko seuraavaksi ramenin vuoro.

Sirviön mukaan myös kasvisruoan kysynnän nousu näkyy Aloha Ramenissa.

– Kasvis- ja vegaanista ruokaa menee tosi, tosi paljon. Tulemme varmasti jatkossa lisäämään ja monipuolistamaan sitä valikoimaa entisestään myös asiakkaiden toiveiden mukaan.

Aloha Ramen, Tuomiokirkonkatu 40, avoinna ma-pe klo 10.30-22, la klo 15-23.

Aloha Ramenin annosarsenaalista löytyy annoksia monenkokoiseen nälkään ja seurueeseen sopivasti.