Lapland Hotel Tampereen ravintola Dabbal saa vieraakseen väkeä maineikkaan saksalaisen Stefan Winterin viinitilalta ja laseihin luonnollisesti tilan jaloja juomia. Viineihinsä kovasti panostaneessa Dabbalissa illastetaan nimittäin 19.5. klo 18 alkaen Stefan Winter Winemaker Dinner. Viineihin saumattomasti sopimaan on keittiömestari Tomi Schulze suunnitellut 3 ruokalajin illallisen.
– Maistelemme yhdessä viinitilan edustajan kanssa vielä ruoat viineineen läpi, jotta voimme olla aivan varmoja yhteensopivuudesta, Schulze kertoo.
Illan menussa ei korostu niinkään Lappi, vaan menun raaka-ainevalinnat pohjaavat enemmänkin suomalaiseen sesonkiajatteluun. Mitkä raaka-aineet juuri tällä hetkellä ovat parhaimmillaan. Jälkihyväpuolella lappilaisuus hiukkasen kuitenkin pilkahtaa esiin annoksen rooibos-sorbet’n muodossa.
– Se on tehty Lapland Hotels ketjun omasta rooibossekoituksesta, jossa on mm. kuivattua katajanmarjaa.
Heti illallisen alkuun Stefan Winterin viinitilan edustaja kertoo tovin verran tilan juomista, minkä jälkeen nautiskellaan kyseisten viinien sulostuttama illallinen. Mikäli ruokailun kuluessa kysymyksiä ilmaantuu, voi niitä esittää vapaasti vielä myös illastuksen jälkeen.
– On hienoa ja hauskaa tekemään töitä suurten viinitekijöiden kanssa. Se avaa ruoan ja viinin yhdistämistä meillekin varmasti eri tavalla kuin perusarjessa, Schulze kuvailee yhteistyöstä innostuneena.
Illallisen hinta on 73€/hlö sisältäen keittiömestarin tervehdyksen, kolmen ruokalajin illallisen sekä viinit.
Winemaker dinner menu
Keittiön tervehdys
Dittelsheimer Riesling KalksteinParsaa ja sitruunaa
Dittelsheimer WeissburgunderAnkkaa kahdella tavalla, omenaa ja varhaiskaalia
Dittelsheimer SpätburgunderRaparperia, valkosuklaata ja rooibosteetä
Stefan Winterin kellarin aarre
Stefan Winterin viinitila sijaitsee Saksassa Dittelsheimin kylässä, Rheinhessenin viinialueella. Stefan aloitti viinintekijänä vuonna 2000, kun hän lähti jatkamaan suvun viljelyperinteitä. Winterin suku on viljellyt viiniä alueella aina 1600-luvulta lähtien. Stefan Winter on työskennellyt tinkimättömästi laatuun panostaen ja tällä hetkellä Winterin viinitalo onkin yksi Rheinhessinin arvostetuimpia. Viljelysalaa on yhteensä noin 20 hehtaaria, ja rypäleet tulevat omilta tarhoilta. Suurin osa tuotannosta on Rieslingiä, mutta pieniä määriä viiniä valmistetaan myös muun muassa Chardonnay-, Spätburgunder- ja Weißburgunder-lajikkeista.
Lue myös: Dabbalissa yllätysmenu ja villisti viinejä
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat viinitilalta: Norex Spirits Oy / Stefan Winter 2016