dabbal marko simunaniemi kohokohdat
Dabbalin vuoropäällikkö Marko Simunaniemi esittelee uuden mittavan viinilistan helmiä.

Lapland Hotel Tampereen ravintola Dabbal täräyttää niin ruoka- kuin viinilistansakin uusiksi 16.2. Säpinää synnyttää myös samaan aikaan saataville ponnahtava viiden ruokalajin yllätysmenu, joka tarjoaa keittiötiimille tilaisuuden hyödyntää myös pienempiä eriä hyppysiin saatavia huippuraaka-aineita. Ensimmäiseksi yllättää Lapin riekko.

tomi schulze kohokohdat
Dabbalin keittiöpäällikkö Tomi Schulze.

– Olemme siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että kontaktit lukuisiin lappilaisiin pientuottajiin ovat hyvät. Saamme hienoja raaka-aineita ja tiedämme tarkkaan mistä ne tulevat. Nyt saamme esimerkiksi 50 Lapin riekkoa, jotka tarjoamme yllätysmenulla, keittiöpäällikkö Tomi Schulze myhäilee perin harvinaiseen raaka-aineeseen tyytyväisenä, eikä suostu paljastamaan yllätyksistä enempää.

Riekot saapuvat keittiöön kokonaisina, joten ne myös päästään hyödyntämään kokonaisuudessaan. Mikäli riekkoa mielii maistella, kannattaa pöytävaraus tehdä nopsaan, sillä siivekästä on saatavilla vain kyseinen erä.

Uuden à la carte -listan annoksissa ollaan talvisissa tunnelmissa, joten painotus on riistainen. Onhan Lapissakin talvi vielä pitkään.

Mielenkiintoinen on myös ravintolan viiniskaala. Pian Dabbalin viinilista venyy liki sataan eri siemailtavaan, joten joka maulle ja kukkarolle tulee varmasti löytymään jotakin. Viineistä vastaa jaloista juomista silmin nähden säkenöivän innostunut vuoropäällikkö Marko Simunaniemi.

– Pystymme tarjoamaan myös sellaisia viinejä, joita et saa Suomessa mistään muualta kuin Lapland Hotelleista. Eli meitä lukuun ottamatta Oulun alapuolelta on turhaa etsiä!

Dabbalin tiimin pyrkimyksenä on myös murtaa ihmisten mielikuvia ja ehkä ennakkoluulojakin siitä, minkälaisia viinejä tietyissä maissa ja tietyillä alueilla valmistetaan.

– Haluamme toimia tässä vähän niin kuin lähetyssaarnaajina, Simunaniemi toteaa innostuneena ja jatkaa, että Dabbal haluaa hiukan spesifioitua siinä, että heiltä saa myös niin sanottuja ääripäiden viinejä.

Myös viinitastingit tulevat mukaan valikoimaan. Laaja viiniskaalahan mahdollistaa esimerkiksi erilaisten rieslingien rinnakkain maistelun joko ohjatusti tai ihan omin päinkin.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
ravintola dabbal
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY