Public House Huurre on Tampereen Kalevassa sijaitseva kodikas ja urbaani ravintola, jonka yhteydessä toimii myös mikropanimo. Huurteessa voi aina viettää pikkujouluja omalla pikkuseurueella – ja nyt pitkästä aikaa hieman isommallakin.

Huurteen pikkujoulut ja tastingTutustu seinän takana toimivaan mikropanimoon pikkujoulujen yhteydessä

Tänä vuonna pitkästä aikaa Kaleva Brewing Co:n tap room Huurteen pikkujouluohjelmistossa on mahdollisuus raottaa ovia myös panimon puolelle, jos vain aikataulut saadaan sopimaan yhteen. Paketti on passelein 6-15 henkilön seurueelle.

– Panimokierrokseen kuuluu aina opastettu sesongin oluiden maistelu. Siinä voi löytää vaikka uuden oman suosikkioluen, vinkkaa ravintolapäällikkö Helga Kaislo.

Ruoaksi ravintolasta suositellaan sesongin napostelulautasta tai pidemmän kaavan kautta kolmen ruokalajin pikkujoulumenukokonaisuutta, joka suositellaan ennakkotilattavan noin viikkoa aiemmin.

Panimokierrokset maisteluineen vetää pääasiallisesti panimovelho Juha Sorsa, mutta tilanteen niin vaatiessa voi joku muukin hypätä puikkoihin.

– Ja tietenkin isojen seurueiden kohdalla apujoukkoja tarvitaankin. ”Mikropanimolle” kun mahtuu mukavasti maksimissaan viitisentoista henkeä kerrallaan, kertoo Kaislo.

Huurteen tasting-vaihtoehtona myös siiderit

Nude siiderit tasting Huurteessa
Nude-käsityöläissiiderit voi maistella omatoimisesti Huurteen siideritastingissa. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Mikäli seurueessa on kuitenkin joku jolle olut ei maistu, keksitään Huurteessa jotain hänen makuunsa sopivaa, kuten vaikkapa siidereitä.

– Siiderin ystäville saattaa olla esimerkiksi parhaillaan (syksyllä 2021) ravintolan valikoimassa oleva NUDE-omenasiideri. Se on kotimaisista omenoista Paraisilla valmistettu täysin kotimainen käsityöläissiideri, mainitsee Kaislo.

NUDE-sarjaan kuuluu sesongista riippuen omena-, päärynä-, talvi-, Lemongrass ja Pink Grape Fruit -siiderit. Valikoimiin saapui nyt myös Long Drink.

– Nimi kuulostaa lonkerolta, mutta ei ole mitään sinne päinkään. NUDE Long Drink on upea omenan ja ginin liitto, Kaislo kuvailee.

 

Public House Huurteen pikkujoulumenu 2021

ennakkotilauksesta saatavilla 19.11.- 12.12.21
ALKUUN
Punajuurikeitto & Jääfenkolia L, G
Talon leipä (Pyydettäessä gluteeniton)
PÄÄRUOAKSI
Palsternakkapyre L,G
Pekoniin käärittyä porsaan sisäfilettä ja luumua
Punaviinikastike L, G
TAI
Paistettua lohta L, G
Sitruunainen veloute ja tilliöljy L, G
Vegaaniannoksista sovimme tapauskohtaisesti.
JÄLKIRUOAKSI
Pannacotta, Glögicoulis ja Piparkakkucrumble
L (vegaaninen tai maidoton pyydettäessä)
38€/hlö
PIKKUJOULUJEN TOTEUTUSVAIHTOEHTOJA
Kolmen ruokalajin pikkujoulumenu 38€/hlö.
Pikkujoulumenu sisältäen panimokierroksen ja oluenmaistelun 58€/hlö
Sesongin napostelulautanen sisältäen panimokierroksen ja oluenmaistelun 39€/hlö
Tiedustelut: helga.kaislo@publichousehuurre.fi

Kaleva Brewing Companyn ensimmäiset oluet valmistuivat syksyllä 2016

Musakeskukselle vuonna 2016 perustettu Kaleva Brewing Company pyörii kolmikko Juha Sorsan, Joni Aholan ja Juha Kanniston voimin vankalla käsityöläismeiningillä. Taitoakin löytyy.
Sorsa on ansioitunut Vuoden Olutmestari-tittelillä vuonna 2014 ja Kannisto sekä Ahola ovat jämeriä oluen valmistuksen ja ravintola-alan ammattilaisia.