Laukon kartanon takamailta löytyy mystinen Tuhnunvuoren eli Pirunvuoren maisemapaikka, jolla on legendan mukaan yhteys myös Sastamalan Pirunvuoren kanssa. Korkeilta kallioilta avautuu loistelias näkymä mahdollisesti Pyhäjärven kauneimpaan järvimaisemaan. Jyrkänteen juurelta löytyy mukava piknik-kallio ja salaperäinen luola.

Elias Lönnrot keräsi Vesilahdella kansanrunoja Laukossa ollessaan ja monissa Elinan Surma -runon toisinnoissa mainitaan Klaus Kurjen ja Kirstin hukuttautuneen järveen juuri Tuhnunvuoren jyrkänteeltä.

Tuhnunvuori on yksi Vesilahden alueella kulkevan Klaus Kurjen tien kohteista ja luontonähtävyys. Laukon kartanon jälkeen ajetaan muutama kilometri ja tien vasemmalta puolelta löytyy kyltti Tuhnunvuoren maisemapaikalle. Jatkamalla hiekkatietä metsän reunaan, saavutaan toiselle Tuhnunvuoren opastustaululle ja pienelle parkkipaikalle, josta johtaa synkän metsän läpi nuolin merkitty, noin 500 metriä pitkä polku maisemapaikalle.

Retkieväitä voi nauttia kallion laella olevalla eväidensyöntipaikalla tai laskeutua jyrkähköä rinnettä pitkin alas kalliorannalle, josta voi myös pulahtaa uimaan jyrkän kallion juureen. Myös luolaan voi tutustua joko kiipeilemällä hyvin jyrkkää kalliota pitkin tai uimalla luolan suuaukon luokse, jossa on runsaasti louhikkoista kivirykelmää. Itse luola löytyy kuusen takaa.

Tampere 46 km 47 min
Laukon kartano 2,8 km kavellen n. puoli tuntia

Lisää aiheesta
http://www.narvasoft.fi/kktie/tuhnunv.html
http://jalkaisin.blogspot.com/2016/07/tuhnunvuori-laukko-vesilahti.html