Lohesta ja kuhasta valmistettua pastramia, pinaattikreemiä ja pikkelöityä purjoa.

Pietari Parkkosen johtama keittiötiimi kokkaa kevättä Tiiliholvin lautasille. Uudistuneella à la carte -listalla komeilee klassisia annoksia, mutta Tiiliholvin omin keittiötaioin ja -tyylein toteutettuna.

– Näin kevään korvalla tulee suunniteltua annoksiin automaattisesti fressejä makuja ja värejä, keittiömestari Pietari Parkkonen toteaa ja kertoo kotimaisen kalan olevan edelleen vahvasti Tiiliholvin annosmenossa mukana.

Viime kesänä Tiiliholvi marssitti keittiöönsä runsaasti vedeneläviä tarttuen samalla entistä napakammin kiinni keittämisensä ranskalaiseen punaiseen lankaan. Kala- ja äyriäisrintama näkyy ja maistuu myös tällä listalla, jonka alkuruokavalikoiman parrasvaloissa poseeraa lohesta ja kuhasta valmistettua pastramia pinaatti-ranskankermakreemillä ja pikkelöidyllä purjolla. Kahdesta erivärisestä kalasta muodostuu pastramiin kaunis mosaiikkikuvio.

– Yhdistimme pastramiin Nässyn kuhaa ja lohta. Sesongissa oleva raikas pinaatti antaa tilaa kalan omalle maulle. Vaikka annos on selkeämakuinen, on sen toteutus yllättävän tekninen, kuvailee Parkkonen.

Annoksen kuhan lisäksi luottokalastajat toimittavat Tiiliholvin keittiöön myös siikaa sekä taimenta Näsijärveltä ja Pyhäjärveltä. Pääruokarintaman eväkäsrintamaa edustaakin päivän kala -annos kyseisistä vaihtuvaisista luottokalastajien pyytämistä järvikaloista.

Merelliselle puolelle taas pulahdetaan näyttävän, mustekalan musteesta värinsä saavan kampasimpukka-seepiarisoton kanssa.

– Paistettujen kampasimpukoiden makumaailma toimii mielestäni hyvin mantelin kanssa, sillä kampasimpukassa itsessään on etenkin paistettuna vähän mantelimaisia vivahteita, tuumaa Parkkonen.

Mustekalan musteella värjättyä seepiarisottoa, paistettua kampasimpukkaa ja paprikapyreetä.

Myös klassisia lihaisia annoksia listalle on nostettu, kuten esimerkiksi kotimaisesta sisäfileestä valmistetut tartar sekä carpaccio. Perinteisen Tiiliholvin pippuripihvin taas saa joko sisäfileestä tai marmoroidusta ulkofileestä valmistettuna. Siivekästäkin syötävää listalta löytyy helmikananrinnan muodossa.

Tiiliholvin keittiömestari Pietari Parkkonen.

Myös lounas on uudistunut. Edelleen tarjolla on tuttu kolmen ruokalajin pöytiintarjoiltu lounas, mutta sen lisäksi valittavissa on joitain á la carte -listan annoksia. Eli lounaansa voi halutessaan koostaa kyseisestä kimarasta, tai valita vaikka vain yhden annoksen. Eikä lounasvalinnan vapaus vielä tähänkään pääty, sillä uutuutena tarjolla myös Tiiliholvi-menu, joka on esimerkiksi liike-elämän edustustilaisuuksiin tai erilaisten merkkipäivien juhlistamiseen sopiva annoskokonaisuus.

Vaikka Tiiliholvissa pääsee lounastamaan laadukkaasti, nousevat annokset kuitenkin nopeasti. Kolmen ruokalajin lounaan ehtii nauttia tunnin kuluessa, mutta pitempäänkin sopii ruokaillessa viipyä.

Tiiliholvin terassi sijaitsee suojaisalla sisäpihalla. Kuva kesältä 2021.

Kesän tehdessä tuloaan myös Tiiliholvin terassi avautuu jälleen palvelemaan niin juomin kuin ruoinkin. Terassille voi suunnata paitsi ravintolan läpi, myös ulkokautta suoraan porttikongin kautta kulkien. Tällä kesäkaudella luvassa on myös uudenlaista mielenkiintoista sisäpihavipinää, mutta siitä kerromme tarkemmin vasta kotvan kuluttua.

Teksti ja kuvat: Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Tiiliholvi - klassikkoravintola Tampereella

Tiiliholvin syksy on oodi riistalle ja lähiraaka-aineille

Tiiliholvin syksyiseltä listalta löytyy niin savustettua poroa, järvikalakrokettia kuin lampaan sisäfileetäkin. Suosituimmaksi pääruoka-annokseksi on pyrähtänyt sorsa, joka onkin suoranainen riistakauden suurherkku. Sitä saadakseen...
Isänpäivä Tampereella

Isänpäivä Tampere 2022: Elämyksiä ruoasta, juomasta ja yhdessäolosta

Isänpäivävinkkeinä tarjoilemme ruokaisia ideoita, jotka lanaavat takuuvarmasti tien perheen uroshemmon sydämeen vatsan kautta! Tärkeintä isälle on tietysti yhdessäolo ja muistaminen – ja yhdessä ajan...

Tiiliholvin annosuutuuksissa musta risotto ja kalapastrami kahdesta eväkkäästä

Pietari Parkkosen johtama keittiötiimi kokkaa kevättä Tiiliholvin lautasille. Uudistuneella à la carte -listalla komeilee klassisia annoksia, mutta Tiiliholvin omin keittiötaioin ja -tyylein toteutettuna. –...