Ramsayn rapusalaatti (etualalla) ja monien makujen Työnpuiston tapaslautanen ovat oivaa terassisyötävää vaikkapa roseekuplivaisen kavereina. Kansallismaisemanäkymistä ja ravintolan antimista voi nautiskella joko paisteessa tai suojassa aurinkovarjon alla.

Ravintola Tampellan kesäkausi on alkanut uudistunein annoshyvyyksin komeissa kansallismaisemissa. Tampellan Lasset eli ravintolapäällikkö Lasse Haapa ja keittiömestari Lasse Niemelä toivottavatkin asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan ruoasta, juomasta, näkymistä ja tietenkin kesästä!

– Meillä voi ruokailla sekä sisällä että terassilla koko listan mitalta. Uudella listalla on paljon raikkaita, tuoreita asioita, kuten esimerkiksi salaatteja. Oma suosikkini niistä on Ramsayn rapusalaatti, Haapa paljastaa.

Tampellaan kesän myötä saapunut uusi hiiligrilli tuo puolestaan annoksiin omaa avotuliaromiaan.

– Halusimme tuoda ruokiin aitoa grillaamisen soundia. Kaikki lihat ja kalat sekä monet kasviksetkin käyvät grillissä saamassa sitä mahtavaa savun makua, Haapa kuvailee.

Ramsayn rapusalaattia eli jättikatkaravunpyrstöjä, marinoitua parsaa sekä sokerihernettä, parmesaania, caesarkastiketta ja ruiskrutonkeja.

Mikäli aurinko intoutuu paahtamaan paisteiselle terassille ihan täysillä tehoilla, on varjon alla kuitenkin mukavaa ruokailla. Myös viilentävät juomat tasoittavat toki tilannetta. Sisätilat taas pysyvät takuuvarmasti mukavissa astelukemissa helteilläkin, sillä ne jäähdytetään ekologisesti koskiveden voimin.

Terassibaari palvelee luonnollisesti ruoan ohella myös kuohuvin ja kuplivin. Piipahtaa voikin myös lasillisille ja pienelle suolapalalle vaikka suositun tapaslautasen muodossa. Hulppeat vesivirtailevat maisemat tarjoava terassi on omiaan letkeään kesäoleiluun.

– Moni seurailee Konsulinsaarta kiinnostuneena, sen kukkaistutuksia ja lintuja. Myös Kultakutri-veistos historioineen ja lakituksineen kiinnostaa, Haapa kuvailee.

Kiinnostusta on herättänyt myös Vapriikinraitti eli puinen kävelysilta vanhojen tehdasrakennusten kupeessa. Liki vedenpinnan tasolla kulkevalle sillalle pääsee astelemaan kesäisin museokeskus Vapriikin aukioloaikoina.

Myös keittiömestarin kehittelemät alueen aitoa historiaa huokuvat annosnimet kutkuttavat monien asiakkaiden mielenkiintoa. Esimerkiksi Ramsayn rapusalaatin nimen takana ei suinkaan ole kokki nimeltä Gordon, vaan eräs aivan muu herrashenkilö. Kysy tarjoilijalta lisää ja ylläty.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Teemu Tamminen toi Tampellaan uutta väriä

Teemu Tamminen on ravintola Tampellan keittiön uusi vanha vahvistus. Hän on nimittäin Tampellan kasvatteja, mutta kirmannut keräämässä keittiökokemusta palatakseen takaisin uusin taidoin varustettuna. Monessa...
Isänpäivä Tampereella

Isänpäivä Tampere 2021: Elämyksiä ruoasta, juomasta ja yhdessäolosta

Isänpäivävinkkeinä tarjoilemme ruokaisia ideoita, jotka lanaavat takuuvarmasti tien perheen uroshemmon sydämeen vatsan kautta! Tärkeintä isälle on tietysti yhdessäolo ja muistaminen – ja yhdessä ajan...

Finlaysonin alueen Kotkankalliolta vartioidaan Tammerkosken kansallismaisemaa

Näsijärven rantakalliolla Finlaysonin Palatsin puistossa on komea kotka, jonka siipien kärkiväli on yli neljä metriä. Kansallismaisemista, aivan Tammerkosken niskalla sijaitseva Kotkankallio on yksi Tampereen...