Kesällä Tahmelan kaupunginosa ja sen idyllinen ranta on loistava matkakohde, joka toimii myös virkistävänä lähimatkakohteena tai -rantalomakohteena vaikkapa ihan tamperelaisellekin.

Uimarantatunnelmaa Tahmelan hiekkarannalla. Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere.

Tahmela onnistuu yllättämään kotikaupunkilaisenkin city-maalaismaisella tunnelmallaan ja viehättävällä rantapolullaan, joka maalaa mieleen kuvan pienestä kalastuskylästä Pyhäjärven rannalla.

Kauniina kesäpäivänä ranta-alue on täynnä kaikkea mieltäkiehtovaa, kuten matalavetisiä hiekkarantoja, asukkaiden veneitä ja viljelypalstoja. Alueella on aivan omanlainen henkensä ja yhteisöllisyydellisyyden tuntu, jota ei yhtä helposti pysty aistimaan kaikissa kaupunginosissa.

Vanhanajan henki yhdistyy täällä urbaaniin elämään


Alueella kannattaa suunnata myös Tahmelan huvilalle, jossa saunotaan, kahvitellaan ja järjestetään myös ruokatapahtumia. Huvilassa on järjestetty myös taidebrunsseja rauhallisen sunnuntain ystäville.

Huvilassa on näyttelytoimintaakin. Pysyväisnäyttelynä on arkistokuvista koottu Rantahuvilat Pyynikiltä Tahmelaan- valokuvanäyttely, jossa myös Tahmelan Huvilan omaa yli 120-vuotista historiaa esitellään entisine asukkaineen ja yhteisöineen.

Matkalla keskustasta Tahmelan rannalle on paljon nähtävää ja koettavaa. Kannattaa myös tutustua Pispalan pultereihin. Kivenlohkareet jakoivat aikoinaan Pispalanharjun kahteen osaan ja muurissa oli vain kaksi kulkuporttia.

Tahmelaan pääsee kätevimmin Tampereen keskustasta polkupyöräillen tai paikallisbussilla, sillä parkkipaikkoja ei alueella ole runsaasti.

Kuvat Laura Vanzo, Visit Tampere