Joona Muittari saapuu Villien ja Viinien Sunday Carnival -vieraaksi maineikkaasta Goldfish-cocktailbaarista. Kuva: Antti Kuitunen

Viinibaari Villit ja Viinit on ravintola Kajon ”koelaboratorio”, jossa ideoidaan uutta ja leikitellään raaka-aineilla entistä riehakkaammin. Nyt tiimi on villiintynyt tarjoamaan kunnon juomakarnevaalitunnelmaa valikoituina sunnuntaina. Ensimmäinen Sunday Carnival tuo paikalle juomataituri Joona Muittarin helsinkiläisestä Goldfish-cocktailbaarista.

– Muittarin Joona tulee meille kylään ja olemme suunnitelleet yhdessä hänen kanssaan cocktail-menun. Tavallisestihan ravintolassa tilataan ruokamenu ja sen annoksille jotain juomaa kaveriksi. Me pyöräytämme tilanteen päälaelleen, sillä meillä on juomamenu, jonka kylkeen voi tilata jotain purtavaa, Marko Simunaniemi kertoo innostuneena.

– Oma juomafilosofiani on varmaan se, että tykkään tehdä ulkonäöllisesti minimalistisia juomia, joissa vasta maku avaa juoman idean. Myös tiukat juomat ovat enemmän minun juttuni kuin kevyet ja raikkaat. Cocktailit itsessään kiinnostavat juuri siksi, että niiden kohdalla leikkikenttä on täysin vapaa kehittää uutta ja yhdistää makuja, kuvailee Muittari cocktail-mielenmaisemaansa.

Tiedossa on huippuosaamisesta huolimatta hyvin rento ja mutkaton monien makujen sunnuntai. Villien tiimi tahtoo nimittäin tipauttaa cocktaileista niitä edelleen vaivaavan turhan fiiniyden leiman ja tehdä juomasekoitusten maistelusta nimenomaan entistä mutkattomampaa. Ovathan pienpanimo-oluetkin jo laskeutuneet osaksi tavallista arkinautiskelua.

Panagiotis Lykoudis loihtii syötäväiset cocktailmenuun sopiviksi.

Sunday Carnival jatkuu vaihtuviin vieraisiin pohjautuvalla teemalla, mikä tuo aina jotain uutta niin Villien asiakkaiden laseihin ja lautasille kuin osaltaan myös Villin tiimin tekemiseen. Uutta omaan tekemiseensä ammentavat varmasti myös vierailevat tähdet.

– Esimerkiksi Joona tuo nyt niin sanotusti ison kirkon cocktail-kulttuuria ja sillä ideologialla valmistettuja juomia, mutta kuitenkin meidän omalla luonnonraaka-aineiden twistillä. Kun testailimme juomia, oli hieno huomata kuinka saimme oppia ja vinkkejä toinen toisiltamme.

Sunday Carnival -touhussa ideana onkin yhteisen hauskanpidon ohella myös yhdessä ja toisilta oppiminen – oman osaamisen jakaminen sekä kasvattaminen.

– Vaikka meillä on aika tarkka visio siitä, mitä haluamme Villeissä ja Kajossa tehdä, haluamme kuitenkin oppia koko ajan uutta, emmekä kulkea kuin ravihevoset laput silmillä, Simunaniemi summaa.

Sunday Carnival järjestetään jatkossa noin parin kuukauden välein, mahdollisesti taajempaankin tahtiin vierailijoista riippuen. Ensimmäinen Sunday Carnival on sunnuntaina 8.3. klo 18-01. 

Villit ja Viinit, Rautatienkatu 12.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuva Joona Muittarista: Antti Kuitunen