Keittiömestari Jani Salmela operoi Haikan Grillillä erilaisia teemallisia ruokasessioita. 22.8. vuorossa ovat Balkanin alueen liha-antimet.

Haikan Grilli laittaa lauantaina 22.8. lihat tulille balkanilaiseen tapaan. Luvassa on grillattua, savustettua ja padan muodossa porisevaa lihaa monine lisukkeineen. Touhu tapahtuu non stoppina klo 12-22. Ruokanautiskelua kitaroineen rytmittää Lassi Valtonen.

– Balkanilla syödään tosi paljon lihaa eri muodoissa. Siellä tehdään jopa erilaisia lihoja sisältäviä liharullia. Me emme mene ihan niin pitkälle, mutta esimerkiksi kokonaisena palvattua possua, sonnifileetä ja flank steakia tulee tarjolle, keittiömestari Jani Salmela luettelee.

Filee tarjotaan perinteikkäässä slaavilaisessa muodossa.

– Siitä tulee sonnifileetä Ataman, johon tulee smetanainen kastike sipulilla, paprikalla ja suolakurkulla. Se on ihan törkeän hyvää!

Ja koska lihaisat pataruoat ovat suosittuja Balkanin alueen ruokia, lupaa Salmela sellaista hauduteltavan tarjolle myös Haikan Grillillä.

– Savustelen flankia ja teen siitä, sienistä ja sipulista lihapataa.

Kylmiä lisukkeita lihaisille antimille laaditaan kaalista, sipulista ja paprikasta.

Idea slaavilaishenkisistä ruokasessioista syttyi yhdessä ravintoloitsija Pasi Petriläisen kanssa, joka on melkoinen Balkan-fani.

– Innostuin itsekin asiasta nopeasti ja tuumasin, että pistetäänkin sellainen slaavi- kautta balkanilainen lihameininki pystyyn. Eihän tällaista ole kukaan muu tehnyt ainakaan vähään aikaan.

Ruokanautiskelua rytmittämään saapuu Lassi Valtonen ”mies ja kitara” -meiningillä.

Hinta lihailottelulle on 35e/aikuinen ja lapset 1e/ikävuosi. Pöytävarauksia ei oteta. Pöytä on koreana klo 12-22.

Haikan Grillille on helppo poiketa Nokialta, Hervannasta kuin keskustastakin Nyssen kyydeillä. Bussi pysähtyy terassin eteen. Kuva Toni Honko, Kohokohdat.fi

Haikan Grilli & Ruokapalvelu, Mäkikatu 2, Pirkkala.

Lue myös: LEGENDAN PALUU UUSIN AVOTULIEVÄIN – HAIKAN GRILLI TUO PIRKKALAAN TASOKKAAN GRILLIRUOAN

Haikan Grillillä erikoisiltoja ja erikoisosaajia – Pasi Mamia ravintolapäällikköohjissa

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy