Kuuman keittiön helposti myös jaettaviksi sopivista annoksista vastaavat terveellisen ruoan ja juoman puolestapuhuja sekä tv-kokki Sara La Fountain ja Kuuman keittiömestari Eero Mäkelä. La Fountain on myös osakkaana Kuumassa.

Laukontorille avautuvan komean saunaravintola Kuuman kiukaat ja pannut sihahtivat 30.6. asiakkaille ensimmäistä kertaa! Ympärivuotisesti kaikkia löylyveikkoja ynnä -lyylejä sekä herkkusuita palvelevaan Kuumaan avautui kahvila-ravintola, messevät terassialueet kahdessa kerroksessa sekä kaksi saunaa. Löylyistä käsin pääsee myöhemmin kesällä myös virkistäytymään Pyhäjärveen, Kuuman omaan pulahdusaltaaseen.

Maailman saunapääkaupungiksi valitun Tampereen laaja yleisten saunojen kattaus pistää isompaa pykälää silmään, kun Kuuma avaa kaikille avoimet löylyisät ovensa. Kaksikerroksinen kokonaisuus sisältää 500 neliötä kerrosalaa, yli 500 asiakaspaikkaa ja yhteensä 700 neliötä terassilääniä. Saunontanautintoja pääsee kokemaan niin puulämmitteisessä saunassa kuin modernin savusaunan löylyissäkin. Vaihtoehdot palvelevat erilaisia löylyn lykkijöitä konkarimaisista himosaunojista ulkomaalaisiin aivan ensikertalaisiin saunanoviiseihin. Kaikenikäiset saunojat tamperelaisista turisteihin ovat tervetulleita.

Kiinnostus saunomista ja sen merkittäviä terveysvaikutuksia kohtaan on kansainvälisestikin suuressa kasvussa. Senkään takia ruokakaan ei mitään rasvamättöä ole. Kuumasta ruoasta vastaavat terveellisen ruoan ja juoman puolestapuhuja ja tv-kokki Sara La Fountain sekä Kuuman keittiömestari Eero Mäkelä. Todelliseksi saunafaniksi julistautunut La Fountain on itse myös osakkaana Kuumassa.

– Rakastan saunomista ja hyvää, terveellistä ruokaa. Kuumassa nämä kaksi yhdistyvät kokonaisvaltaiseksi elämykseksi. Kuuman kaikki aistit rentouttava konsepti kuvastaa juuri sitä, mitä haluan ihmisille herkullisen ruuan kautta tarjota, iloitsee La Fountain.

Kesän ruokalistalla pääosaa näyttelevät esimerkiksi varhaisperuna, nokkonen, siika, karitsa ja mustikka. Kahvilan puolella asiakkaita hemmotellaan muun muassa smoothieilla ja mehuilla.

Kuumassa kokataan arkisin niin aamiaista, lounasta kuin illallistakin. Viikonloppuisin tarjolla on myös brunssi. Ruokafilosofia perustuu pohjoismaisiin puhtaisiin makuihin Kuuman omilla makukäänteillä höystettynä. Sesonkien mukaan vaihtuva ruokalista helposti jaettavine annoksineen on suunniteltu sosiaalisen syömisen ympärille. Onhan suomalainen saunominenkin perinteisesti sosiaalista puuhaa.

– Meille voi tulla yhdessä tai yksin, perheen tai ystävien kanssa. Monet nuoretkin käyvät nykyään kaveriporukalla saunomassa ja avannossa, kuvailee Kuuman käytännön toiminnasta vastaava osakas Ville Iivonen Lumo Laukontori Oy:stä.

Urbaani ympäristö yhdistettynä perisuomalaiseen saunomiseen ja pulahdusmahdollisuuteen järvitunnelmissa tekevät Kuumasta poikkeuksellisen kokonaisuuden aivan kaupungin keskustassa.

– Olemme alusta asti pitäneet tiimin kanssa tärkeänä sitä, että meillä on ympärivuotinen pulahdusmahdollisuus. Tampereella on paljon hyvin erilaisia, hienoja yleisiä saunoja ja jokainen niistä tuo lisää saunojia kaupunkiin, hyvään yhteiseen saunahenkeen uskova ja Rajaportin saunan faniksi tunnustautuva Iivonen kuvailee.

Kuuman kahvila-ravintola on avoinna maanantaista torstaihin sekä sunnuntaisin klo 09–24 ja perjantaista lauantaihin klo 09–01.30. Keittiö sulkeutuu joka päivä klo 22.30.

Kuuman saunoihin pääsee rentoutumaan arkisin ja lauantaisin klo 09–23, sunnuntaisin saunat ovat avoinna 09–22. Arkisin klo 17 saakka yhden saunakerran hinta on 10 €. Arki-iltaisin klo 17 eteenpäin ja viikonloppuisin saunominen kustantaa 15 €/kerta. Opiskelijat, alle 16-vuotiaat ja eläkeläiset saunovat arkisin klo 09–17 kahdeksan euron hintaan. Kaikki hinnat sisältävät puolentoistatunnin saunavuoron. Saunaravintolasta voi tarvittaessa vuokrata pyyhkeitä ja uima-asuja.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy