– Brunssimme on raikas, terveellinen ja oikeastaan aamiaistyylinen – siitä saa hyvää potkua päivään, toteaa keittiöpäällikkö Eero Mäkelä.

Saunaravintola Kuumassa tarjotaan brunssia lauantaisin ja sunnuntaisin aamuyhdeksästä aina iltapäivän kello kahteen asti. Ruokailla voi niin salissa kuin suvantonäkymäisellä paisteisella terassialueellakin.

Laukontorin laidan Kuumassa brunssaamaan pääsee sekä pienempään että suurempaan nälkään sopivasti. Perusbrunssin raikkaat ja kevyet antimet saa suoraan kahvilan puolelta. Reilumpi setti taas sisältää hedelmien lisäksi keittiöväen käsistä saapuvan runsastäytteisen briossin.

– Halusimme tehdä jotain vähän erilaista, mitä Tampereelta ei vielä löydy. On smoothieta, chiapuddingia, raakakakkua… Brunssimme on siis raikas, terveellinen ja oikeastaan aamiaistyylinen – siitä saa hyvää potkua päivään, toteaa keittiöpäällikkö Eero Mäkelä.

Kuuman reilumpi brunssi sisältää kevyemmän brunssiversion antimien ohella hedelmälautasen sekä briossin kylmäsavulohi-, kasvis- tai pekonitäytteellä sekä uppomunalla ja hollandaisekastikkeella.

Reilumpi versio brunssista sisältää briossin kylmäsavulohi-, kasvis- tai pekonitäytteellä sekä uppomunalla ja hollandaisekastikkeella, chiapuddingin cashewpähkinävoilla, karpalogeelillä, kurpitsansiemenillä sekä tuoreilla marjoilla, mustikkaproteiinismoothien, viher- sekä tyrni-porkkanashotin, pinaatti-nokkosraakakakkua mehiläisensiitepölyllä ja kuusenkerkällä, tuoreita hedelmiä ja marjoja. Ja tietenkin croissantin.

– Meillä on ranskalainen leipuri, joka leipoo meille croissantit, Mäkelä paljastaa.

Kuuma tarjoaa brunssia lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9-14. Kuuman brunssi 24€, Kuuman reilumpi brunssi 30€. À la carte -lista on voimassa klo 11-22.30 joka päivä.

Kahvila-ravintola on auki ympäri vuoden: ma-to klo 09-24, pe-la 09-01.30, su 09-24
Saunat ovat auki ympäri vuoden: ma-la klo 09-23, su klo 09-22

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Suositulle Kuuman terassille kannattaa suunnata varhain, kun siellä on vielä mukavan väljää nautiskella vaikkapa brunssia.