Pyyn keittiömestari-ravintoloitsija Kalle Siukola veistelee Ilves-Klubilla alunperin yli 40-kiloisen häränkoiven viimeisiä viipaleita.

Hakametsän jäähallin alakerrassa tutustutaan, verkostoidutaan ja jutellaan kavereiden kanssa keltaisissa kuvioissa aina Ilveksen kotiotteluiden aikaan. Ilves-Klubi on viime vuosina nostanut profiiliaan erityisesti ruokailun suhteen. Kunnon cateringia tiloihin tuo mm. ravintola Pyyn kiitelty kokoonpano.

Pyyllä on perin aktiivista ja kysyttyä catering-toimintaa. Terhakat pyyläiset voi nähdä höyryävien patojensa äärellä niin erilaisissa yleisö- kuin yksityistilaisuuksissakin fiineistä rouheisiin ratkaisuihin. Ilves-Klubi on yksi Pyyn pesäpuista. Siellä Pyyn ravintoloitsija Kalle Siukola veisteli taannoin menemään noin 40-kiloista 4 päivää savusaunassa pötkötellyttä häränjalkaa.

– Aikaisemmin olen leikannut jopa yli 50-kiloistakin, mutta onhan tämäkin nyt jäätävän kokoinen kinttu, keittiömestari-ravintoloitsija Kalle Siukola toteaa myhäillen.

Sarvipään koivenloppu revittiin vielä pulled beef -täytteeksi hot dogien sisään, joita pelikansa haukkaili erätauolla soosia suupielistään tyytyväisenä pyyhiskellen.

Pikkujoulukauden Pyyn väki keskittyy oman ravintolan asiakkaiden kestitsemiseen, mutta tammikuussa 2018 Pyy on jälleen Ilves-Klubilla kokkipuukot tanassa.

– Täällä on mukavaa olla. Ihmiset tulevat tänne tapaamaan ystäviä, viihdyttämään yritysvieraita tai verkostoitumaan. Tämä on samalla myös mainosta omalle ravintolalle, Siukola summaa.

Härkää ammennettiin pulled beef -muodossa vielä erätauolla tarjottavien hodareidenkin täytteeksi muiden emmeiden ohella.

Ilves-Klubi on viime vuosina nostanut profiiliaan etenkin ruokatuotteen suhteen tuoden nimekkäitä ravintoloita ruokineen paikalle. Myös rauhaisia ruokailu- ja seurustelutiloja on luotu rennomman pystybaarimeiningin lisäksi.

– Olen ollut 11 vuotta organisaatiossa mukana. Sinä aikana Ilves-Klubi on kasvanut jo ihan neliömääriltäänkin. Ennen ei ollut kuin pystypöytiä. Viime vuosina myös tapahtumien ja cateringin taso on noussut huimasti, Ilveksen yhteyspäällikkö Lasse Fihl kuvailee.

Etenkin Ilves-Klubilla vierailevat ravintolat ovat saaneet hyvän vastaanoton.

– Tällä ja viime kaudella meillä on ollut suunnitelmallisemmin kumppaniravintoloita kokkaamassa. Kuluttajat osaavat vaatia laatua.

– Erittäin suurilta osin palaute on positiivista, vaikka ihan kaikkia ei voikaan miellyttää. Jokaisella on oma makunsa. Mutta esimerkiksi tänään, kun Pyy on ollut täällä, on 98% palautteesta ollut suorastaan vuolaasti ylistävää, Fihl kertoo tyytyväisenä.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Ilves-Klubi toimii Suomen vanhimman jäähallin, legendaarisen Hakametsän hallin alakerrassa. Ruokailuun sekä seurusteluun löytyy erilaisia pöytämuotoja ja tiloja.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY