KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY
Kylmäsavulohisalaatti.

Perinteikäs lounaspaikka Tampereella

Ohranjyvän lista on kesäisessä kuosissa. Suvilistalla on paitsi perinteisiä suomalaisia annoksia myös eksoottisempi tulokas, kanakepappi.

Vaihtelua listalle tuova, hieman itämaisempaa makumaisemaa maalaileva kepappiannos sisältää jonkin verran chiliä, jota pystyy annostelemaan itse omien tulisuusmieltymystensä mukaiseksi. Kyljessä on runsaasti salaattia ja pari viipaletta tuoretta ananasta.

Lounastakin tarjoillaan läpi kesän. Lounaan yhteydessä on nykyään mahdollista ostaa pieni alkukeitto 1,5 euron hintaan. Näin ateriansa voi helposti tuunata ruokaisammaksi ja ruokailun pääsee aloittamaan välittömästi pöydän ääreen päästyään. Vaihtuvan lounaslistan suosikkiannokseksi paljastuu grillipihvi.

– Grillipihvipäivänä tietää aina sen, että tulossa on vilkas lounas. Asiakkaat tutkivat ilmeisesti jonkin verran netistä lounaslistojamme etukäteen ja tietävät suunnistaa meille pihviannoksen perässä, ravintoloitsija Jaro Suoste kertoo.

Ohranjyvässä on myynnissä mittavan olut- ja yllättävän monipuolisen viinivalikoiman lisäksi myös raikasta, hieman simaa muistuttavaa kuusenkerkkälimonadia. Juoma on Anttilan tilan valmistamaa. Kaikki tilan limonadit valmistetaan suomalaisista marjoista.

– Alunperin idea lähti siitä, että maistelimme Anttilan tilalimonadeja Pyynikin näkötornin Munkkikahvilan juomatarjontaa ajatellen. Pidimme mauista ja halusimme tukea lähituottajaa. Teimme sitten tilauksen Munkkikahvilan omalla etiketillä. Samalla halusimme jotain vähän erityisempää alkoholitonta juomaa myös Ohranjyvään.

Kuusenkerkkälimonadilla on ollut kysyntää mm. lounasjuomana ja etenkin autoilijoiden virvokkeena, sekä yllätyksellisesti jopa drinkkien pohjana. Limsaa on ostettu myös mukaan jonkin verran.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY