Siikaa, parsaa ja mateenmätibottargaa. Kuivatusta mateenmädistä valmistettu bottarga on kerännyt kovasti kiitoksia Piemonten asiakkailta.

Ravintola Piemonten keittiötiimi on käynyt jo vahvasti keväisen parsan kimppuun. Parsaa on nyt aivan jokaisessa pääruoka-annoksessa ja muissakin mauissa mennään vahvasti kevätkärki edellä.

– Saimme käsiimme hyvää espanjalaista parsaa, joten ajattelimme aloittaa parsalla jo nyt, vähän ennen muita. Kaikissa pääruoissamme on nyt parsaa jossain muodossa, keittiömestari Niko Ervalahti kertoo innoissaan.

Mozzarellakakkua ja karhunvadelmaa.

Löytyypä parsaa muualtakin, sillä alkuruokapuolelta paljastuu parsaa siikarullan kaverina. Annos on aateloitu talvella valmistetulla ja loistavan vastaanoton saaneella mateenmätibottargalla.

Parsaisella pääruokapuolella on tarjolla mm. karamellisoitua ankanrintaa, maapähkinäpyreetä, linssisalaattia tomaatilla ja vihreällä parsalla sekä kahvilla maustettua kastiketta.

– Maut toimivat hyvin yhdessä, sillä sekä maapähkinä, tomaatti että kahvi ovat parsan makupareja, Ervalahti summaa.

Jälkiruokarintaman erikoisherkkuna hurmaa mozzarellasta valmistettu karhunvatukkainen juustokakku.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Ankkaa, linssejä, maapähkinää ja parsaa.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Hiiligrilli käy kuumana – Piemonten mustekala on kesähitti

Kesäiseen Ravintola Piemonteen on helppoa piipahtaa maistelemaan niin viinejä kuin lukuisia ruokaisia makujakin. Uudella listalla on nimittäin useita jaettavaksi sopivia annoksia merenelävistä lihaisiin antimiin....

Piemonten terassi kutsuu aurinkoiselle lounaalle ja tunnelmalliselle illalliselle uusin kesäisin herkuin

Ravintola Piemontessa terassikausi on nyt parhaimmillaan! Mikäli mielii nauttia lasillisen viiniä päivänpaisteessa tai ruokailla rauhallisen kadun aurinkoisella terassilla, paras aikaikkuna on vaikka lounaan tai...

LA 16.6. | Italialainen brunssi: Piemontessa lauantaisin antipastopöydän antimia [KESÄTAUOLLA]

HUOM! BRUNSSI KESÄTAUOLLA SYKSYYN 2018 ASTI Ravintola Piemonte hemmottelee lauantaipäivisin ruokailemaan suuntaavia antipastopöydän antimin ja pasta-annoksin. Joka lauantai klo 12-16 Piemontessa on tarjolla monipuolinen antipastopöytä, josta...