Lue myös:
Syksyn herkkuja Piemonten uudistetulla iltalistalla
Ravintola Piemonte on saanut uuden keittiötaiturin makukaravaaniansa ohjastamaan. Suomen Kokkimaajoukkueessakin vieraillut Niko Ervalahti on intomielinen italialaisen keittiön ystävä, joka mielii tuoda saapasmaan makuja laajasti ja kauniisti ravintolan lautasille.
Ervalahti on aloittanut Piemonten keittiömestarina vasta jokunen viikko sitten, mutta hän on ehtinyt luoda jo yhden listallisen uusia annoksia asiakkaiden maistella. Vapaus päästää oma suunnitteluinspiraatio valloilleen tekee pestistä erityisen mieluisan.
– Ravintola Piemontessa minua kiehtoo tietenkin italialainen keittiö, mutta myös vapaammat kädet valmistaa ruokaa, Ervalahti kertoo.
Aikaisemmin Ervalahti on vaikuttanut mm. Tiiliholvissa, Näsinneulassa, Roastissa ja viimemmäksi August von Trappessa.
Intohimoisesti italialaiseen keittiöön suhtautuva mies on vaellellut saapasmaassa usein ruoka ja viini tähtäimessään.
– Olen kiertänyt Italiaa usein ja ihan päästä päähän. Viimemmäksi olin Umbrian alueella kuukauden verran.
Italian makurunsauteen mieltynyt Ervalahti janoaakin lähteä laajentamaan Piemonten makukarttaa reippaasti yleisitalialaiseen suuntaan. Ravintolan vähintään Suomen laajin italialaisten viinien valikoima tekeekin juomakumppaneiden valikoimisen annokselle kuin annokselle helpoksi.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Annoskuva: Niko Ervalahti