Osoitteessa Papinkatu 20 asustava Pyy on tällä hetkellä suljettuna omistajanvaihdokseen liittyvien lupa-asioiden vuoksi, mutta avaa ovensa niin pian kuin mahdollista.

Ravintola Pyyn puikoissa aloittaa pian Tampereen nimekkäistä ravintoloista tuttu pariskunta. Darren Elmhirst tulee pyörittämään Pyytä yhdessä vaimonsa ja yhtiökumppaninsa Tuija Peltola-Elmhirstin kanssa. Ravintola on tällä hetkellä suljettu, mutta vain toviksi. Kunhan lupaprosessi on ohi, nousee Pyy jälleen siivilleen.

– Olemme haaveilleet omasta ravintolasta jo pidemmän aikaa. Nyt mahdollisuus saada se tulikin ihan yllättäen ja sattumalta. Ei sitä kahta kertaa tarvinnut miettiä, Peltola-Elmhirst kertoo säpinän keskeltä.

Darren Elmhirst (oik.) ja Kalle Siukola kättelivät kaupat perjantaina 13.10.

Syynä Pyyn yllättäen puskista tulleeseen omistajanvaihdokseen oli edellisen omistajayhtiön Veljekset Siukola Oy:n tappioon päättyneen domainkiistan aiheuttama akuutti kassakriisi. Pyy aloittaa uusissa käsissä, kunhan lupa-asiat saadaan hoidettua.

Peltola-Elmhirst tulee hoitamaan salin puolta ja Elmhirst taas vastaa keittiöstä. Pyy palvelee jatkossa niin lounaalla kuin iltaisinkin. Paljon ei pariskunta vielä tahdo keittiön linjauksista paljastaa, mutta kovin radikaalisti ruokatuote ei tule muuttumaan.

– Aika lailla samantyylistä ja samanlaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Koska Darren on ollut monentyyppisissä ravintoloissa Englannissa töissä, pyrkii hän käyttämään kokemuksiaan monipuolisesti hyödyksi ja luomaan näin omannäköisen mutta hallitun kokonaisuuden. Emme halua sitoa ruokaa tiettyihin trendeihin tai maihin. Tarjoamme eurooppalaista ruokaa, Peltola-Elmhirst summaa.

Darren Elmhirst on tuttu niin Tampereen Kauppahallin 4 Vuodenaikaa -ravintolasta kuin Hotstreetdogz-katuruokavaunustaankin. Tuija Peltola-Elmhirst toimii irtisanomisajan puitteissa vielä edellisessä työsuhteessaan Ravintola Astorin vuoropäällikkönä, mutta aloittaa Pyyssä sen päätyttyä ja ravintolan lupa-asioiden hoiduttua.

– Lähdemme yhteiseen seikkailuun vaimon kanssa, Elmhirst toteaa iloisesti.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kättelykuva: Ravintola Pyy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY